Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Inspiration och recept - lövbiff, Vad kan man hitta på med det?
          Peztis
          Inlägg 26-04-2012, 19:56
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Att hitta på vad man ska äta kan gå fort eller vara hopplöst! Det gäller för mig både till vardagsmaten, helgmiddagen eller när man ska bjuda på lite festligheter.

          Man står där i kylskåpet och skakar på huvudet eller funderar i affären - vad kan jag göra med detta?

          Så inspirera mig och varandra med tankar, idéer och recept -
          vad kan man göra med lövbiff?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 13)
          Biggan_
          Inlägg 26-04-2012, 20:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          Oxrullader! Dessa t.ex Oxrullader med gräddsås


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 26-04-2012, 22:04
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Jag har de senaste veckorna flera gånger gjort "kebab" av lövbiff.

          Skär bort det som är senigt och skär i strimlor. Stek och krydda med pepparm, salt, grillkryddor.

          Fyll pitabröd med sallat, tomat, köttet och en sås på gräddfil/creme fraiche, majonnäs, salt, peppar och italiens sallatskrydda.
          Sonen gillar inte sallat så han får potatismos till.

          Någon sked tacossås är inte fel heller. Och någon pfefferoni.

          Borde bli supergott med tunnbröd också.

          CITAT (Biggan_ @ 26-04-2012, 21:46) *
          Oxrullader! Dessa t.ex Oxrullader med gräddsås


          Lät verkligen jättegott!


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 27-04-2012, 06:51
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Fräs hackad lök, färska champinjoner och strimlad lövbiff, krydda med salt och svartpeppar
          Häll på grädde och klicka i Dijonsenap och låt puttra en stund, om du gillar Dragon så ha i lite sån också
           
          Citera
          omk
          Inlägg 29-04-2012, 23:11
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 549
          Medlem sedan:
          25-07-2010
          Medlem nr: 32 435



          Det enda jag gör med lövbiff är Sjömansbiff, men det är såååå gott !!

          Bryn köttet snabbt, strimla det sen, men inte för smått. Bryn lökringar (gul lök). Sen varvar du skalad, rå potatis i skivor (0,5 cm) med köttet och löken i en järngryta. Börja och sluta med potatis. Peppra mellan varven, ev lite salt också. Häll på ganska stark köttbuljong samt mörkt öl (helst porter, men det går bra med vilket öl som helst, bara det är mörkt = sötare). Sen får det hela puttra på spisen i ca 45 min UTAN att man rör om. Fyll ev på med lite mera vatten/buljong/öl om det ser torrt ut. Klart !


          --------------------
          Women and cats do as they please, men and dogs should relax and get used to the idea - Robert Heinlein
           
          Citera
          Rosrup
          Inlägg 29-04-2012, 23:21
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 277
          Medlem sedan:
          06-10-2011
          Medlem nr: 75 127



          Har inget vettigt svar utan att ska ni ändå strimla köttet så köp oxbringa istället.
           
          Citera
          Inga från Närke
          Inlägg 06-05-2012, 16:08
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 807
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 29



          Brukar göra "maskar" som mina barnbarn sa när de var små.

          Strimla lövbiffen, lägg i gryta salta o peppra, stek dem klar, häll på grädde och ketsup eller helst tomatpuré. Typ stroganoff servera med ris o sallad.


          --------------------
          skriver Inga från Närke i zon 3-4
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 07-05-2012, 17:08
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Ingas maskar med myrägg, alltså! biggrin.gif


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          Betty
          Inlägg 07-05-2012, 20:48
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 14 536
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 14



          Jag brukar göra Pasta med lövbiff och dijonsenap.

          4 hg lövbiff
          1 röd paprika
          ½ köttbuljongtärning
          2½ dl matlagningsgrädde
          1 msk dijonsenap
          1 tsk soja
          1-2 krm sambal oelek
          salt, peppar

          Strimla och fräs lövbiff och paprikan. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt det hela puttra på svag värme under lock ca. 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, jag brukar välja Fusilli från Barilla, den har en koktid på 11 minuter så det betyder att den här middagen är klar på en kvart.


          --------------------
          Norrbottenskusten zon 5-6



           
          Citera
          spacepingo
          Inlägg 12-05-2012, 14:39
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 299
          Medlem sedan:
          16-03-2008
          Medlem nr: 14 665



          Jag har två favvorecept med lövbiff.

          Lövbiff med gorgonzola

          Lägg gorgonzola (eller annan ost, mozzarella går oxå om man inte gillar "möglet") på lövbiffen och vik ihop och stek (inte för varmt) tills osten smält.

          Snabbpastasås

          Stek Strimlad lövbiff med hackad lök och vitlök. Häll ner creme fraiche med chili och paprikasmak och puttra lite. Man kan oxå smula ner lite fetaost om man vill lyxa till det. SErveras till pasta.


          --------------------
          Mimmi

          Odlar i gränslandet mellan zon 2, 3 och 4
           
          Citera
          robertgoulet
          Inlägg 14-07-2012, 18:40
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 55
          Medlem sedan:
          16-12-2006
          Medlem nr: 8 890



          Brukar även jag göra en pasta på lövbiff, champinjoner och grädde samt spetsa med dijonsenap - smakerna funkar utmärkt ihop.

          Annars kan jag rekommendera att göra en lite mer soppartad asiatisk wok. Häll i några deciliter vatten i en stor kastrull eller wok, tillsätt några rejäla stänk soja och sesamolja, krydda med någon form av chili/sambal oleek samt köttbuljong. Låt lite knapriga grönsaker som morot, vitkål, vårlök och/eller pak choi sjuda några minuter i vätskan. Tillsätt sedan ett par paket snabbnudlar (man kan ju även använda buljongen därifrån om man vill) och låt till sist strimlad lövbiff gå med någon minut precis på slutet. (Om man vill kan man ju även marinera lövbiffen i förväg i t ex någon chili- eller ingefärablandning.) smile.gif
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 26-08-2012, 21:24
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Eftersom jag är lite kinainspirerad just nu lät det där ju intressant! Äter man det där som det är eller med ris?


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera
          gunsta
          Inlägg 02-09-2012, 09:44
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 5 616
          Medlem sedan:
          21-05-2011
          Medlem nr: 48 334



          Lennarts gryta från Anna Bergenströms kokbok Annas mat.

          5 hg Strimlat Nötkött
          3.5 st Gul lök
          2 st Morötter
          2.5 hg Champinjoner Färska
          1 st tärningar Köttbuljong
          1.5 dl Creme Fraiche
          2 msk Persilja
          Gör så här:
          Grovhacka löken, morötterna och fräs i en stekpanna i smör/margarin. Flytta efterhand över det frästa till en traktörpanna. Bryn köttstrimlorna i omgångar.
          Fräs till sist de hela champinjonerna.
          Lägg i en buljongtärning och koka allt under lock i
          5 minuter. Klicka ner creme fraiche och krydda med salt och peppar. Koka under lock på svag värme i ytterligare 10 minuter. Strö över persiljan.
          Servera med nudlar eller ris. Eller med potatis.
          Gärna också sockerärter.


          --------------------
          Ibland, när jag säger vad jag tänker, märker jag att så tycker jag inte. Kanin (Nalle Puh)
           
          Citera
          Peztis
          Inlägg 04-09-2012, 17:34
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 8 521
          Medlem sedan:
          18-01-2009
          Medlem nr: 20 608



          Kanske inte så inspirerande men jag skar lövbiffen i strimlor, stekte och kryddade med peppar, salt och soya. Sedan redde jag av med vatten och mjöl (tror jag tog potatismjöl...).

          Funkade rätt bra på köksbordet bland alla kinesiska små rätter jag hade gjort (hade lite friteringsmani!).


          --------------------


          * ~~~ * Besök gärna min blogg bladsomblad.blogspot.com * ~~~ *
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 12:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon