Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjölkmysteriet
          Gossen Ruda
          Inlägg 11-07-2012, 08:52
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Hände idag igen. Mjölken hade blivit filmjölk över natten i kylskåpet. Mellanmjölk. Igår kväll när jag tog en skvätt till kvällsteet var det lite vita slöjor på ytan men annars fullt drickbar men det gjorde mig misstänksam så jag kollade innan jag använde den idag. Datumen gick ut idag så hållbarheten var ok men jag är lite förundrad hur mjölken kan hålla sig i en vecka utan att bli dålig och sen på några timmar bli filmjölk. Tidsinställd? Det är fö inte första gången.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 6)
          Red Top
          Inlägg 11-07-2012, 10:29
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          24-05-2008
          Medlem nr: 16 329



          Har det åskat hos dig?


          --------------------


          Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.

          Jevgenij Jevtusjenko



           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 11-07-2012, 10:30
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (Red Top @ 11-07-2012, 11:29) *
          Har det åskat hos dig?

          Det var ett tag sen.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Red Top
          Inlägg 11-07-2012, 10:32
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          24-05-2008
          Medlem nr: 16 329



          Då har jag ingen lösning på problemet. giggle.gif

          Jag har varit med om att mjölk blivit filbunke vid åskväder. Kanske en slump, eller så finns det en logisk förklaring. g.gif


          --------------------


          Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.

          Jevgenij Jevtusjenko



           
          Citera
          Christa
          Inlägg 11-07-2012, 11:23
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 778
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 894



          CITAT (Gossen Ruda @ 11-07-2012, 09:52) *
          Hände idag igen. Mjölken hade blivit filmjölk över natten i kylskåpet. Mellanmjölk. Igår kväll när jag tog en skvätt till kvällsteet var det lite vita slöjor på ytan men annars fullt drickbar men det gjorde mig misstänksam så jag kollade innan jag använde den idag. Datumen gick ut idag så hållbarheten var ok men jag är lite förundrad hur mjölken kan hålla sig i en vecka utan att bli dålig och sen på några timmar bli filmjölk. Tidsinställd? Det är fö inte första gången.


          På något sätt måste det ju ha kommit i rätt sorts bakterier för att bilda filmjölk. Pastöriserad mjölk brukar annars bara smaka förskräckligt illa när den blir gammal.

          Smakar filen gott?

           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 11-07-2012, 11:31
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          CITAT (Christa @ 11-07-2012, 12:23) *
          På något sätt måste det ju ha kommit i rätt sorts bakterier för att bilda filmjölk. Pastöriserad mjölk brukar annars bara smaka förskräckligt illa när den blir gammal.

          Smakar filen gott?

          Jag testade inte. biggrin.gif Av tidigare erfarenhet brukar det dock inte vara några smaksensationer, sen dess dricker jag sällan direkt ur paketet. laugh.gif Men det är just när det först bildas slöjor på ytan som det blir fil, samlas grädden i klimpar uppkommer förruttnelse istället. Blurrrk!


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          malcolm
          Inlägg 11-07-2012, 12:03
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 20 052
          Medlem sedan:
          18-05-2010
          Medlem nr: 30 311



          Jag har gjort filbunke många gånger fast då av standardmjölk (3%) och det har blivit bra, man tar någon matsked av en befintlig filbunke och blandar med mjölk i en djuptallrik sedan far det hela stå mörkt i rumstemperatur över natten. Dagen efter ställer man tallriken i kylskåp och man har fin filbunke tiil. frukost/lunch
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 26-07-2025, 03:43
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon