Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nu är maskrossaften klar!, ...och den blev riktigt god
          Åsa zon 6
          Inlägg 29-05-2004, 21:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 113
          Medlem sedan:
          01-04-2003
          Medlem nr: 1 034



          Nu har jag gjort två varianter på maskrossaft. Jag föredrar nog den med citroner i, dels får man mer saft av samma mängd maskrosor, dels tycker jag att den är godare... men smaken kan ju vara olika.

          Håll till godo! Ut och plocka!



          Citron- och maskrossaft

          2 citroner
          ca 1 liter maskrosor (bara det gula. Klipp bort den gröna blombottnen med en sax)
          2 liter vatten
          2 kg socker
          30 gr citronsyra
          2 krm natriumbensoat

          Skär citronerna i skivor och blanda dem med maskrosorna.
          Koka upp vattnet och häll i sockret, citronsyran och natriumbensoaten. Häll sedan alltihop över citron/maskrosblandningen.
          Låt det stå övertäckt i kylen i fyra dygn och rör om någon gång ibland.
          Sila alltihop och häll upp på flaskor.





          Ren maskrossaft

          ca 1 liter maskrosor (bara det gula)
          1-1½ liter vatten
          ½ kg socker
          1 msk citronsyra
          1 krm natriumbensoat

          Koka vattnet och häll det över maskrosorna.
          Blanda i citronsyran och natriumbensoaten.
          Låt det stå ett dygn.
          Sila och koka upp. Tillsätt sockret.
          Häll upp på flaskor.



          LYCKA TILL!

          Åsa
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 13)
          myskmadra
          Inlägg 30-05-2004, 16:35
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Ren maskrossaft

          Hur smakar den? Åt det beska hållet eller? Jag blir lite sugen på att prova.
          Det är ju bra säsong nu.
          tongue.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 30-05-2004, 16:53
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Har aldrig provat detta men det låter gott. Tack för recepten!


          --------------------
           
          Citera
          yla
          Inlägg 30-05-2004, 17:32
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          härligt nu fick vi alla en anledning till, till o gilla maskrosorna
          tack
          måste testa rolleyes.gif
          jag gillade de dom redan förresten rolleyes.gif


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
          Copycat
          Inlägg 30-05-2004, 20:13
          Länk hit: #5


          Gäster






          ..
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 31-05-2004, 13:04
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Den här saften måste jag prova. Går det bra med gråfibblor också? Här finns det massor. Men de kanske är giftiga?
           
          Citera
          yla
          Inlägg 31-05-2004, 13:19
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 5 649
          Medlem sedan:
          05-11-2002
          Medlem nr: 208



          CITAT (Christoffer @ 31-05-2004, 14:04)
          Den här saften måste jag prova. Går det bra med gråfibblor också? Här finns det massor. Men de kanske är giftiga?

          här kan du läsa om gråfibblan
          tror inte att jag skulle vilja ha den i saften

          den är urindrivande o adstringerande
          o används vid ödem
          i folkmedecinen användes mjölksaften till sårbehandling
          o dom gjorde pulver mot näsblod
          o som stoppande medel vid diarreer o mot inälvsparasiter


          --------------------
          lev idag imorrn kan de vara försent
          min hemsida
          yla oldwolfie
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 01-06-2004, 21:57
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Till Åsa, zon 1!
          Ska det vara en sådan skillnad(2 kg per 2 liter vatten alternativt 1/2 kg per 1-1.5 liter vatten och samma mängd maskrosor) i sockermängden mellan de två olika recepten på maskrossaft? huh.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          uno
          Inlägg 02-06-2004, 08:51
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          CITAT (Åsa zon 6 @ 29-05-2004, 22:39)
          Nu har jag gjort två varianter på maskrossaft. Jag föredrar nog den med citroner i, dels får man mer saft av samma mängd maskrosor, dels tycker jag att den är godare... men smaken kan ju vara olika.

          Håll till godo! Ut och plocka!



          Citron- och maskrossaft

          2 citroner
          ca 1 liter maskrosor (bara det gula. Klipp bort den gröna blombottnen med en sax)
          2 liter vatten
          2 kg socker
          30 gr citronsyra
          2 krm natriumbensoat

          Skär citronerna i skivor och blanda dem med maskrosorna.
          Koka upp vattnet och häll i sockret, citronsyran och natriumbensoaten. Häll sedan alltihop över citron/maskrosblandningen.
          Låt det stå övertäckt i kylen i fyra dygn och rör om någon gång ibland.
          Sila alltihop och häll upp på flaskor.





          Ren maskrossaft

          ca 1 liter maskrosor (bara det gula)
          1-1½ liter vatten
          ½ kg socker
          1 msk citronsyra
          1 krm natriumbensoat

          Koka vattnet och häll det över maskrosorna.
          Blanda i citronsyran och natriumbensoaten.
          Låt det stå ett dygn.
          Sila och koka upp. Tillsätt sockret.
          Häll upp på flaskor.



          LYCKA TILL!

          Åsa

          Skall det inte vara vinjäst?


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
          Åsa zon 6
          Inlägg 02-06-2004, 20:44
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 113
          Medlem sedan:
          01-04-2003
          Medlem nr: 1 034



          Oj, så många frågor! Jag blir alldeles överrumplad. Det finns gott om utrymme för experiment i dessa recept som jag provade. Bägge fungerade i alla fall. Gör gärna ändringar, det finns säkert fler goda varianter.
          Den rena maskrossaften blir inte besk, utan mer läskande åt rabarberhållet.
          Har man i vinjäst börjar det väl jäsa? Det kan ju vara ett alternativ om man vill göra maskrosvin.
          Man får verkligen en lite annorlunda syn på sina maskrosor sedan man kokat saft på dem och upptäckt att de faktiskt är till lite nytta också.

          Åsa
           
          Citera
          yaowsa
          Inlägg 29-07-2009, 22:24
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 183
          Medlem sedan:
          17-10-2008
          Medlem nr: 19 422



          CITAT (Åsa zon 6 @ 02-06-2004, 21:44) *
          /....../
          Den rena maskrossaften blir inte besk, utan mer läskande åt rabarberhållet.
          Har man i vinjäst börjar det väl jäsa? Det kan ju vara ett alternativ om man vill göra maskrosvin.
          Man får verkligen en lite annorlunda syn på sina maskrosor sedan man kokat saft på dem och upptäckt att de faktiskt är till lite nytta också.
          Åsa


          I Sannas Likörbok av Sanna Töringe, finns ett recept på maskroslikör.
          Jag älskar hennes sätt att skriva, hon är så poetisk. smile.gif

          Tusen gula blommor

          Det sägs att man blir märkligt påverkad av maskrosor.
          Jag samlar de små honungsmättade solarna på flaska genom att göra likör.
          När jag mitt i vintern dricker ett litet glas så fylls jag faktiskt av berusning
          och genom mig strömmar en vild längtan efter nyss utsläppta kors råmande
          och tusen gula blommor i illande grönt gräs

          Maskrosberusning!


          (hmm bilden fungerade inte, testar en annan)

          Redigerat av yaowsa: 30-07-2009, 21:10


          --------------------
          Hälsning/ Yaowsa

          "Failure is not an option" /Gene Kranz: Apollo 13
           
          Citera
          Motti
          Inlägg 29-07-2009, 22:38
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 10 802
          Medlem sedan:
          03-06-2008
          Medlem nr: 16 563



          giggle.gif Maskros saft det får man väl inte dricka för mycket av giggle.gif
           
          Citera
          Suz
          Inlägg 03-08-2009, 20:20
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 956
          Medlem sedan:
          01-05-2007
          Medlem nr: 10 095



          Åh så spännande!
          Detta ska jag testa nästa år!


          --------------------
          Zon II
           
          Citera
          Micke E
          Inlägg 29-09-2009, 20:51
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 109
          Medlem sedan:
          28-04-2009
          Medlem nr: 22 761



          CITAT (uno @ 02-06-2004, 09:51) *
          Skall det inte vara vinjäst?

          Farsan gjorde maskrosvin på den tiden det var lagligt.
          Idag är det jämställt med hembränning eftersom vin skall innehålla frukt
          eller fruktjuice thumbdown.gif
          Farsan använde troligen vanlig jäst samt citron för att smaksätta.
          Eftersom han var i det närmaste nykterist så fick det stå och lagras länge (minst ett halvår)
          och det vart rackarns så gott!!! Samt starkt flirting.gif
          Som alltid vid beredning av vin och öl är det viktigt att det får jäsa ut ordentligt
          samt rena kärl.
          Mvh!
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 03:35
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon