Är det någon som regelbundet gör hemgjord yoghurt? Jag undrar hur ofta man misslyckas med det? De flesta recepten utgår från portionssorlekar på ca 2 dl, men det borde ju vara säkrare att göra i större volym, ca 1 l. Ett recept som jag fann använde inte någon termostatstyrd värmning utan en termos istället:
Hemgjord yoghurt
Koka upp ca. 2 dl mjölk/portion på kvällen. Vilken typ av mjölk är valfritt, även lättmjölk fungerar bra. Hur torrmjölken reagerar här vet jag inte, för jag har inte provat.
Låt svalna till fingervarm. Häll den i termos, tillsätt 2 tsk. färdig yoghurt, utan att röra om. Sätt på locket och låt stå i rumstemp. över natten.
På morgonen är den klar att äta. Spar lite av den till den nya sats som görs iordning kommande kväll.
Om den blir lös och slaskig har inte syrningen fungerat och man börjar om från början med en ny kultur.
http://hos.sandnet.se/b-a.lonn/mat/smalrecept.htm