Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hemgjord Yoghurt, Är det någon som gör det regelbundet?
          KURT
          Inlägg 07-06-2004, 05:51
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Är det någon som regelbundet gör hemgjord yoghurt? Jag undrar hur ofta man misslyckas med det? De flesta recepten utgår från portionssorlekar på ca 2 dl, men det borde ju vara säkrare att göra i större volym, ca 1 l. Ett recept som jag fann använde inte någon termostatstyrd värmning utan en termos istället:

          Hemgjord yoghurt

          Koka upp ca. 2 dl mjölk/portion på kvällen. Vilken typ av mjölk är valfritt, även lättmjölk fungerar bra. Hur torrmjölken reagerar här vet jag inte, för jag har inte provat.
          Låt svalna till fingervarm. Häll den i termos, tillsätt 2 tsk. färdig yoghurt, utan att röra om. Sätt på locket och låt stå i rumstemp. över natten.
          På morgonen är den klar att äta. Spar lite av den till den nya sats som görs iordning kommande kväll.

          Om den blir lös och slaskig har inte syrningen fungerat och man börjar om från början med en ny kultur.

          http://hos.sandnet.se/b-a.lonn/mat/smalrecept.htm
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          annaridell
          Inlägg 20-06-2004, 20:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 175
          Medlem sedan:
          12-06-2004
          Medlem nr: 3 838



          Arla hade ju pulver för några år sedan. Kanske finns att beställa fortfarande. Jag provade att göra på pulvermjölk, men det blev grynigt. Recepten till dessa pulver görs på en liter har jag för mig. De hade även en behållare som var isolerad med frigolit. Borde ju fungera som en termos. Youghuretn ställer man i ugnen med bara lampa på.
           
          Citera
          gammelnalle
          Inlägg 20-06-2004, 21:22
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 5 511
          Medlem sedan:
          13-04-2003
          Medlem nr: 1 130



          TACK
          för ett trevligt recept och bra länk!!!

          skall prova (men knappast innan midsommar....)


          --------------------
          Gammelnalle


          "Den som ställer många frågor,
          ökar mångas visdom."
          Kongolesiskt ordspråk
           
          Citera
          *Felix matte*
          Inlägg 21-06-2004, 06:13
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14 005
          Medlem sedan:
          27-11-2002
          Medlem nr: 429



          Länk till sida med massor av recept
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 21-06-2004, 06:41
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det finns ett företag som heter mejeribolaget som säljer yoghurtkultur + termostat reglerad yoghurtapparat http://www.mejeribolaget.se/halsoyoghurt.php

          Det blir väl något stabilare resultat med frystorkad yoghurtkultur och termostat. Men traditionellt har ju yoghurt alltid gjorts genom att man ympat med endel av föregående kulturen. Tillverkar man i termos så kan det vara bra att skölja den ordenligt med kokande vatten starx innan så att man inte har för mycket andra bakterier där än dem man verkligen vill ha.
           
          Citera
          annchapanncha
          Inlägg 21-06-2004, 14:30
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 161
          Medlem sedan:
          24-05-2003
          Medlem nr: 1 506



          Jag hade för flera år sedan nånting som kallades för yoghurtsvampar. Det så precis ut som tvättsvampar, fast vita. Dom lade man i mjölk, och sedna över natten så blev det youghurt

          Vad jag minns var det inget gott, och dom förökade sig till leda, så jag slängde allt en vacker dag.

          Sedan har jag åxpå haft en yoghurtmaskin av nåt slag, men jag tröttnade, så jag gav bort den åxå.

          För paltit för mig, men den youghurten blev godare, liksom lenare.


          --------------------
          Annchapanncha
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 27-07-2025, 18:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon