Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > massor med gurka...
          lena.g
          Inlägg 18-09-2004, 18:09
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 57
          Medlem sedan:
          06-03-2003
          Medlem nr: 860



          Jag har fått jättemycket gurka...
          Vad ska jag göra av den?
          Har någon ett gott recept på inlagd gurka att dela med sig av så tas det tacksamt emot av
          Lena wub.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 2)
          netaave
          Inlägg 18-09-2004, 20:51
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Finns på sid 3 i denna tråd.


          --------------------


           
          Citera
          evelina
          Inlägg 19-09-2004, 16:26
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Om det är typ västeråsgurka du har så har jag ett gott recept som är jättegammalt,har fått det av en tant som är 95 år nu. Fast jag har gjort om det till våra mått idag. Alla som brukar få en burk säger att det är den godaste smörgåsgurka dom ätit.

          Fridas smörgåsgurka.

          Saltlag:

          3 kg västeråsgurka
          1 ½ dl salt
          vatten så det täcker gurkorna
          Låt gurkorna ligga i lagen över natten,
          häll av och torka dom,
          skiva gurkan.

          Inläggningslag:

          9 dl vatten
          6 dl ättika 12 %
          10 dl strösocker
          1 påse gula senapsfrön
          pepparrot i små tärningar
          dillkronor
          2 tsk atamon per liter lag.

          koka upp lagen
          varva gurka, papparrot, dillkronor och senapsfrön.
          Häll lagen varm över gurkorna och sätt på locket på burkarna.
          Låt svalna och ställ dom svalt.
          Gurkan är klar att äta efter 2 veckor.

          Hoppas det kommer att smaka.
          Mvh Evy

          wub.gif


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 09:32
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon