Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Sökes: dessertrecept
          Sollan
          Inlägg 18-12-2004, 15:44
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Jag skulle vilja göra en fräsch dessert till julbordet. Inget stabbigt eller kakaktigt -man blir ändå så himla proppmätt...smile.gif Har någon ett lättgjort förslag att komma med. (jag är novisen vid spisen....) Ca 10 personer.
          Tacksam för hjälp och tips!


          --------------------
          /sollan
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 9)
          evelina
          Inlägg 18-12-2004, 16:05
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Jag brukar göra en fräsch fruktsallad.

          Blodapelsin
          röda äpplen
          päron
          bananer
          kiwi
          melon
          vindruvor
          jordgubbar
          mango

          Servera en god vaniljglass till
          -------------------------------------------
          Eller GINO
          Bananer
          jordgubbar
          kiwi

          Skär i skivor och varva, riv vit choklad över, gratinera i 225 gr till chokladen smält och fått färg.

          Servera vaniljglass till

          Jag brukar göra i portionsformar om man inte är så många, annars i en gratängform.


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera
          ingmet
          Inlägg 18-12-2004, 17:48
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 514
          Medlem sedan:
          16-09-2003
          Medlem nr: 2 315



          Glass tycker jag är gott... en saffransparfait kanske.. Kolla i senaste numret av ICAs Buffe.. där fanns också några bra tips.


          --------------------
          Bor i zon: Stockholms inre kustområde
          "Ännu har det inte kommit en vår då knoppar glömt att brista"
           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 18-12-2004, 18:32
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Denna är jättegod och fräsch.

          Citronfromage

          4 port

          6 dl mjölk
          4 msk socker
          3 st. ägg
          8 msk pressad citron
          3 1/2 tsk gelantinpulver
          rivet skal av 2 citroner

          Börja med att strö över gelantinpulvret i citronsaften i en liten skål. Låt stå några minuter.
          Ställ skålen i en kastrull med hett vatten och värm långsamt upp under omrörning tills gelatinet har löst sig. Tag bort skålen och låt svalna något.
          Separera nu äggulorna från vitorna. Vispa äggulor och socker pösigt.
          Värm mjölken tills den nästan kokar och häll den över äggblandningen under oavbruten vispning.
          Häll tillbaka smeten i den ursköljda kastrullen och värm på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknat. Låt den inte koka.
          Ta av kastrullen och låt svalna något (fortsätt att röra då och då).
          Rör ner den flytande gelatinblandningen.
          Vispa sedan äggvitorna till hårt skum och vänd ner de i citronkrämen.
          Ställ tillbaka krämen på spisen och värm till det nästan kokar.
          Skölj ur en form med vatten och häll i smeten. Låt svalna och stoppa sedan in den i kylskåpet i 3-4 timmar.
          När Du sedan ska äta fromagen så doppar Du formen i hett vatten så att den lossnar lätt.
          Garnera med halverade citronskivor.


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 18-12-2004, 18:34
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Denna har jag inte provat men den låter enkel.

          Lingonparfait
          3 dl mosade lingon eller sylt
          4 äggulor
          1 dl socker (utesluts om sylt används)
          1 dl vatten
          4 dl vispgrädde

          Blanda äggulor, socker och vatten i en bunke. Ställ bunken i vattenbad och vispa kraftigt tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna i kallt vattenbad. Vispa lite då och då i krämen. Vispa grädden till tjockt skum. Rör ned den i krämen tillsammans med de mosade bären (sylten). Häll ner krämen i en sköljd form och ställ i frysen ca 4 timmar.


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          Kattgräs
          Inlägg 18-12-2004, 18:38
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 660
          Medlem sedan:
          25-04-2004
          Medlem nr: 3 402



          Svartvinbärssorbet, gjord på svartvinbärssaft. Läskande och "vuxen" smak.


          --------------------
          Kattgräs
          zon 3 (tror jag)
           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 18-12-2004, 18:44
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Eller denna!

          Moccaparfait
          2 äggulor
          1 dl florsocker
          1/2 dl varmt, nybryggt kaffe
          2 dl vispgrädde

          Vispa äggulor och florsocker poröst. Häll i kaffet under omrörning och låt svalna. Vispa grädden fast, och vänd ner i kaffeblandningen. Vänd runt ordentligt. Ta fram en sockerkaksform och täck den med plastfolie. Häll i smeten och sätt in i frysen i ca 3 timmar. Dubbel sats fyller en sockerkaksform perfekt. Ta ut ca 10 minuter före servering, vänd upp på ett uppläggningsfat, dra av plastfolien och servera med kolasås. Garnera med frukt, tex kiwi.Smarrigt!!


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          Caprice
          Inlägg 18-12-2004, 19:26
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 3 245
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 43



          Den här låter väl god...
          Verkar heller inte särskilt svår att göra...

          Vaniljyoghurt med blåbärssylt och fläder


          Ingredienser
          3 dl vaniljyoghurt
          2 msk blåbärssylt
          4 msk fläderblomssaft
          2 myntablad

          Tillagning
          Dela upp yoghurten i två glas. Skeda
          över blåbärssylten, toppa med
          fläderblomssaft och garnera med mynta.

          Caprice


          --------------------
          Caprice
          Stockholm zon 2-3
          user posted image
          Vita non est vivere sed valere vita est
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 18-12-2004, 20:53
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Blanda i en skål både frysta bär och frukt från konserv ex. ananas. Äts med glass och ev grädde.

          Kallas hos oss för mormorsdessert och äts varje jul.
          När jag var liten var vi alltid hos mormor med alla morbröder, då tömde hon sina burkar från frys och inläggningar i en skål av kristall som skimrade i alla regnbågens färger. Därav mormorsdessert. I vår var det hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär, och ananas och persikor från burk. Åts antingen som det var eller med glass eller grädde eller både ock beroende på hur mätt man var.


          --------------------


           
          Citera
          Sollan
          Inlägg 18-12-2004, 22:26
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 603
          Medlem sedan:
          21-02-2004
          Medlem nr: 2 852



          Tack för alla härliga recept. wub.gif Får väl pröva alla om jag inte lyckas bestämma mig!


          --------------------
          /sollan
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 00:22
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon