|
2 sidor
1 2 >
|
 |
Svar
(1 - 19)
|
31-03-2006, 19:55
|
Medlem
Antal inlägg: 19 528
Medlem sedan: 12-01-2004
Medlem nr: 2 682

|
den klarar sig.... öppna inte kylen för mycket bara höj gärna kylan lite, men inte nödvändigt
--------------------
Den grövsta form av mobbning är, att kalla sina meningsmotståndare mobbare. Bor i zon 2
|
|
|
|
|
31-03-2006, 20:01
|
Medlem
Antal inlägg: 4 792
Medlem sedan: 29-05-2005
Medlem nr: 5 891

|
Själv brukar jag spara mat betydligt längre än så och än har jag inte dött.
ingrid
|
|
|
|
|
31-03-2006, 20:10
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
|
31-03-2006, 20:15
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10) Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat. Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen. Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara. Nu har vi glömt och sparar igen.
|
|
|
|
|
31-03-2006, 21:08
|

Medlem
Antal inlägg: 35 147
Medlem sedan: 15-04-2005
Medlem nr: 5 447

|
CITAT (Eva i Skåne @ 31-03-2006, 21:43) Jag tror det mesta håller i 4-5 dagar, så på måndag kan du i alla fall äta med god aptit.  ...och hör vi inte av dej mer så vet vi varför ..nä jag skojar bara, ät du med god aptit, det är ingen fara vid denna årstiden. När det är rötmånad skall man vara försiktigare, men det är låååångt till dess.
--------------------
Biggan ***************** Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom. Eyvind Johnson 
|
|
|
|
|
01-04-2006, 05:46
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
|
|
|
|
|
01-04-2006, 06:09
|

Medlem
Antal inlägg: 23 957
Medlem sedan: 08-11-2002
Medlem nr: 296

|
Ok då, jag är övertygad. Jag lovar att skriva efteråt, OM jag överlever.  Det blir dock ett uppehåll i skrivandet minst till söndag kväll eftersom jag skall till landet nu. Ha de´.
--------------------
Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです
Straight for ever. Cogito, ergo sum.
|
|
|
|
|
01-04-2006, 06:10
|
Medlem
Antal inlägg: 14 005
Medlem sedan: 27-11-2002
Medlem nr: 429

|
Ha så trevligt på landet
|
|
|
|
|
01-04-2006, 10:03
|

Medlem
Antal inlägg: 3 435
Medlem sedan: 04-04-2005
Medlem nr: 5 307

|
CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15) CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10) Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat. Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen. Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara. Nu har vi glömt och sparar igen.  Det råkade vi nog ut för för några år sedan...Men det var ris från frysen, som blev slarvigt upptinat i micron... Efter det är vi försiktiga med återuppvärmnig av restat ris...(Vi blev alltså magsjuka...) --- AnnA
--------------------
|
|
|
|
|
01-04-2006, 10:04
|
Medlem
Antal inlägg: 10 440
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 34

|
CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15) CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10) Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat. Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen. Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara. Nu har vi glömt och sparar igen.  Alla torra livsmedel kan innehålla bakteriesporer. När det gäller ris så är det nog Bacillus cereus man tänker på. Bakteriesporerrna väcks till liv när man kokar riset, om man sedan blandar det med extra godsaker t .ex grädde när man gör ris á la malta så kan de växa till sig.
|
|
|
|
|
01-04-2006, 10:07
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 19:53) Är lite osäker på hur länge mat kan sparas i kylskåp. I detta fall kalops som tillagades idag, håller den till måndag i en fryspåse i kylen? Absolut. Om köttet var färskt... Oavsett datum på förpackningen är det bäst att tilllaga köttet så fort som möjligt. Tillagad mat håller flera dagar i kylskåpet, minst 5 dagar.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
01-04-2006, 10:10
|
Medlem
Antal inlägg: 6 877
Medlem sedan: 21-04-2005
Medlem nr: 5 537

|
CITAT (Hannele @ 01-04-2006, 10:07) CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 19:53) Är lite osäker på hur länge mat kan sparas i kylskåp. I detta fall kalops som tillagades idag, håller den till måndag i en fryspåse i kylen? Absolut. Om köttet var färskt... Oavsett datum på förpackningen är det bäst att tilllaga köttet så fort som möjligt. Tillagad mat håller flera dagar i kylskåpet, minst 5 dagar. Är det eran kvinnliga intuition som säger er det?  Jag har kastat allt som stått i två dar, vill juh inte dra på oss magsjuka/matförgiftning i onödan  Men nu säger kvinnfolket alltså att det går att spara ca 4-5 dar  tjaha, där ser man, nu blir det matrester för hela slanten framöver
|
|
|
|
|
01-04-2006, 10:20
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Reserv @ 01-04-2006, 10:10) Jag har kastat allt som stått i två dar, vill juh inte dra på oss magsjuka/matförgiftning i onödan  Onödigt slöseri! (Lukt- och smaksinne avslöjar direkt, om något är dåligt..) Vi har inte haft magsjuka i vår familj... eller matförgiftning. Inte ännu...  God handhygien, rena disktrasor, aldrig ha mat stående i rumstemperatur i onödan, kylväska i bilen, etc. Tips om att hantera kött.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
|
01-04-2006, 10:56
|

Medlem
Antal inlägg: 5 656
Medlem sedan: 28-02-2003
Medlem nr: 834

|
CITAT (KURT @ 01-04-2006, 10:04) CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15) CITAT (Gossen Ruda @ 31-03-2006, 21:10) Tack, det låter hoppfullt. Min osäkerhet beror på att jag oftast fryser in överbliven mat. Jag har svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" (giftigt) i riset ganska snabbt....hade hon fått lära sig under utbildningen. Detta hade vi inte vetat om innan... gick hur bra som helst att ha överblivet ris i kylen i några dagar... men när hon sa vad hon lärt sig slutade vi att spara. Nu har vi glömt och sparar igen.  Alla torra livsmedel kan innehålla bakteriesporer. När det gäller ris så är det nog Bacillus cereus man tänker på. Bakteriesporerrna väcks till liv när man kokar riset, om man sedan blandar det med extra godsaker t .ex grädde när man gör ris á la malta så kan de växa till sig. Det där om riset var intressant,det visste jag inte koka alltid mycket och fryser in eller spara i kylen några dagar.Nu ska ja koka mindre och inte spara men har aldrig blivit sjuk av det.Däremot fick jag samonella en gång av en smörgås jag åt på båten.
--------------------
MVH Renate zon 4
|
|
|
|
|
01-04-2006, 11:21
|

Medlem
Antal inlägg: 9 732
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 22

|
CITAT (Felix matte @ 31-03-2006, 20:15) svärdotter, utbildad kock... hon sa att kokt ris var farligt att spara för det bildades något "olämpligt" I dag ska vi ha gårdagens ris, stekt med lök och kryddor, som min faster gjorde, gott till biff. Har aldrig blivit sjuk av matlådor som innehåller ris, men det gäller här som alltid annars; god hygien och kylskåp.
--------------------
Carpe Diem. Fånga dagen.
Ta ingen skit, tjejer! Grynet
|
|
|
|
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|