Japp den går att äta det är en slingrande grönsak från indien det finns en helgrön variant och en med röda stjälkar. Jag brukar göra spenatpajer hela sommaren och de är riktigt mumsiga + jag brukar ibland plocka lite från den jag har som krukväxt (den sitter dock i en något liten kruka så den växer inte riktigt lika snabbt som den jag har ute). Malabarspenaten är värmekrävande så det är fönster, inglasad balkong/altan eller ett varmt skyddat hörn på en öppen altan eller balkong som gäller.
Det går att köpa frön hos både impecta och runåbergs de brukar vara lättodlade från frö. I handeln hittar man ibland malabarspenat som krukväxt och säljs då under det vetenskapliga namnet som är Basella och de brukar vara svindyra att köpa som planta (men fröerna är ganska billiga).
De jag har på altan under sommaren odlar jag som ettåriga men jag har en i köksfönstret som är nästan 3 år som jag precis beskurit och planterat om.
Såhär brukar Malabarspenaten se ut på altanen:


