Forstätter här på en gammal tråd om flädersaft.
Har blommor i frysen och vill göra saft. Helst inte så söt, mera som måltidsdricka.
Fandolin skrev ifjol:
" Man kan minska rejält på sockermängden om man fryser saften sedan den blivit klar. Den går sedan att "skopa" upp ur frysen efter hand, blir inte stenhård utan mer som sorbet. Kall saft som inte blir för söt.
Brukar blanda ingredienserna i en stor hink och låta stå i rumstemperatur så länge som receptet föreskriver , kring tre veckor, (Annas mat) och sedan sila ifrån.
Gott är sedan också att skopa upp en tesked och fylla upp glaset med mineralvatten och is. "
Hur mycket socker tar du? Och börjar det inte jäsa om det ska stå i 3 veckor i rumstemperatur?
Det recept jag har är på 2 l vatten, 40 fläderblommor och 1,7 liter socker, 3 citroner, 50 g citronsyra.
Det är det jag funderar på , om det inte börjar jäsa om jag till exempel minskar sockret till 1,2 liter?
När saften väl är i frysen lär den inte jäsa, eller hur?
Ber vänligast om hjälp