Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Varför mjuknar chilifrukterna?
          ove.wall
          Inlägg 07-08-2006, 08:42
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          13-07-2006
          Medlem nr: 8 183



          Mina chilifrukter, Apache, är mjuka när jag tar dom. Dom har just bytt färg från grönt till rött och står i ganska liten kruka i västerläge på balkongen. Gott om sol och värme. Lite gödsel varje vattning.
          Jag föreställer mig att dom ska vara "krispiga" och lite hårda.
          Är det jag som gör nåt fel? För mycket vatten?

          /Ove


          --------------------
          Knallgul habanero är roligare än orange.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 5)
          myrtille
          Inlägg 07-08-2006, 17:51
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 324
          Medlem sedan:
          04-04-2005
          Medlem nr: 5 306



          Är de mjuka hela tiden? Mina cayenne blir mjuka vartefter de mognar. Först är de gröna och krispiga länge. När de sen övergår till rött är de först krispiga, sen mjuka, till sist torkar de med början i spetsen. Jag försöker ta dem precis innan de mjuknar (det händer en till ett par veckor efter det att de blivit röda). Andra sorter jag har håller sig krispiga längre. Jag vet inget om Apache, men det kanske är en sort som mognar snabbt?
           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 07-08-2006, 17:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          O nu hoppar jag in.

          jag köpte en onamnad chili. såg att den hade blivit nästan helt röd igår. alltså, ska jag skörda när hela är röd eller kan man vänta ett tag till? ska den inte vara mjuk eller?
           
          Citera
          ove.wall
          Inlägg 07-08-2006, 18:22
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          13-07-2006
          Medlem nr: 8 183



          CITAT (myrtille @ 07-08-2006, 18:51)
          Är de mjuka hela tiden? Mina cayenne blir mjuka vartefter de mognar. Först är de gröna och krispiga länge. När de sen övergår till rött är de först krispiga, sen mjuka, till sist torkar de med början i spetsen. Jag försöker ta dem precis innan de mjuknar (det händer en till ett par veckor efter det att de blivit röda). Andra sorter jag har håller sig krispiga längre. Jag vet inget om Apache, men det kanske är en sort som mognar snabbt?

          Dom blir mjuka efter ett par dagar som röda. Innan dess är dom hårda som jag är van vid med Habanero.
          Det kanske inte spelar någon roll för smak och styrka, men jag får försöka ta dom direkt när de övergått till rött, det tar trots allt bara ett par dagar innan det sker.
          Jag vill helt enkelt ha dom krispiga.

          Jag vet heller inget om Apache, det var min fru som köpte den på torget på väg hem från jobbet.


          --------------------
          Knallgul habanero är roligare än orange.
           
          Citera
          ove.wall
          Inlägg 07-08-2006, 18:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 14
          Medlem sedan:
          13-07-2006
          Medlem nr: 8 183



          CITAT (anna_rispan @ 07-08-2006, 18:56)
          jag köpte en onamnad chili. såg att den hade blivit nästan helt röd igår. alltså, ska jag skörda när hela är röd eller kan man vänta ett tag till? ska den inte vara mjuk eller?

          Jag föreslår, som du kan läsa ovan, att ta dom direkt när dom blivit röda. Jag lät vänta för ett par år sedan, men då visade det sig att de gula habanerofrukterna redan hade börjat mögla inuti vilket var mindre kul... sad.gif


          --------------------
          Knallgul habanero är roligare än orange.
           
          Citera
          Patrik, Lkpg
          Inlägg 17-08-2006, 12:03
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 23
          Medlem sedan:
          16-02-2006
          Medlem nr: 7 092



          Jag testar att odla just Apache i år och på min påse står det att ju längre de får mogna desto starkare blir dom. Den jag provat var då stark så det räckte till, men då hade den också hunnit bli mjuk och skrynklig innan jag tog den. wacko.gif

          Det där om mögel lät ju inte så roligt, jag hade nog tänkt låta mina sitta kvar tills dom nästan ramlade av själva, men nu vet jag inte. Kanske borde man plocka några som just blivit röda också för att gardera sig lite.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 21-09-2025, 04:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon