Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Värdsliga saker
          Gåsis
          Inlägg 14-03-2007, 15:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Ibland kan jag undra över så konstiga saker. Just nu undrar jag varför djupfrysta räkor tinar fortare i kallt vatten än i rumstemperatur. Det verkar ju helt knäppt. Är det någon som kan svara på varför det är så?

          /Åsa
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          LadyG
          Inlägg 14-03-2007, 15:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Vatten leder värme bättre än luft smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 14-03-2007, 15:27
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Så slipper jag fundera mer på det thanks.gif Fast frusna räkor och iskallt vatten g.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-03-2007, 15:30
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Vatten har högre densitet än luft, tänk dig att du går in i en 90 grader varm bastu jämfört med att stoppa ner handen i 90 gradigt vatten smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Gåsis
          Inlägg 14-03-2007, 15:36
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 524
          Medlem sedan:
          22-02-2005
          Medlem nr: 5 050



          Jo, jag tror dig biggrin.gif Dom ligger i vatten bravo.gif
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-03-2007, 15:40
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          Misstolkade den sista smileyn ( g.gif ) som skepsis biggrin.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera
          Magdis
          Inlägg 14-03-2007, 15:55
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Åh vad bra, nu fick man svar på det också! Odla är fantastiskt! bravo.gif
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 14-03-2007, 16:04
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Det är därför man kan och skall tina exempelvis en köttbit i kallt vatten. Tinar man i värme, rumstemp eller varmvatten t.ex., kan ytterlagret börja bli dåligt innan mitten har tinat. Använder man kallvatten tinar det ändå, kanske lite långsammare, men ingen del av köttet blir varmare än vattnet.


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          LadyG
          Inlägg 14-03-2007, 16:07
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (Gossen Ruda @ 14-03-2007, 16:04) *
          Det är därför man kan och skall tina exempelvis en köttbit i kallt vatten. Tinar man i värme, rumstemp eller varmvatten t.ex., kan ytterlagret börja bli dåligt innan mitten har tinat. Använder man kallvatten tinar det ändå, kanske lite långsammare, men ingen del av köttet blir varmare än vattnet.


          Köttfärs tinar bättre i kallt vatten än rumstemperatur och preics som du säger hinner inte ytterlagret bli äckligt, vatten leder nämligen värme ungefär 20 gånger bättre än luft.

          Varmt vatten har jag nog bara använt en enda gång, och då blev ytterlagret missfärgat och lite läbbigt, inget jag rekommenderar mao smile.gif


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 07:30
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon