Här kommer ett recpet som är supergott och enkelt:
Kerstins pastasallad
Marinad:
1 dl olivolja 1 dl balsamvinäger 2 tsk senapspulver 1 msk honung 2 påsar Knorr Fransk salladsdressing spad från syltlök och ättiksgurka
Salladen:
Ca 500 gram pasta (gärna skruvar eller snäckor) Ca 400 gram kassler Syltlök efter behag Cocktailtomater eller delade vanliga tomater Grön och gul paprika Gröna bönor Majskorn Gröna ärtor Gröna oliver
1. Blanda marinaden och låt den stå och dra medan du gör resten av salladen 2. Koka pastan 3. Skär bort fettet från kasslern och dela sedan i tärningar 4. Skär paprikan i ”lagom” mumsbitar 5. Häll marinaden på pastan medan den är varm och låt svalna 6. Blanda samman pastan med grönsaker och kött och servera!
Tyvärr vet jag inte hur många salladen räcker till, men det är många
Vill man göra det enkelt för sig så använder man frysta färdiga grönsaker som man häller i pastavattnet och låter koka med dom sista minuterna så det blir färdigt.
--------------------
Agge/ Trädgårsnybörjare som odlar på i zon 1-2.
|