Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > bara här vi har saftsoppa ?, i gröten
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 20-12-2007, 17:27
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          hej hej

          är det bara vi i skåne som har kanel och saftsoppa till julgröten ??

          eller är det fler i sverige som äter det? ,, annars är det väl apelsin man har i . vilket jag aldrig har ätit julgröten med apelsin .
           
          Citera
          2 sidor V   1 2 >  
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 19)
          Piccante
          Inlägg 20-12-2007, 17:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          På gröten äter man inte apelsin men på ris a´la Malta däremot sick.gif Saftsoppa låter myyyyyyycket godare att ha på tongue.gif

          Redigerat av Markus_H: 20-12-2007, 17:59


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 20-12-2007, 18:05
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          CITAT (Markus_H @ 20-12-2007, 17:59) *
          På gröten äter man inte apelsin men på ris a´la Malta däremot sick.gif Saftsoppa låter myyyyyyycket godare att ha på tongue.gif


          det stavas faktiskt så här Ris à la Malta flirting.gif

          kanel och saftsoppa är mycket godare
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 20-12-2007, 18:05
          Länk hit: #4


          Gäster






          Risgrynsgröt med kanel och mjölk äter vi till julfrukost.
          Saftsoppa är länge sedan jag lagade, men det brukade vi förr ha till bastugröt (mannagrynsgröt)
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 20-12-2007, 18:07
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (flaxss @ 20-12-2007, 18:05) *
          det stavas faktiskt så här Ris à la Malta flirting.gif

          kanel och saftsoppa är mycket godare

          Noga då..... risallamalta säger man ju ändå. rtfm.gif

          Redigerat av Markus_H: 20-12-2007, 18:08


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Alexander-VG-zon...
          Inlägg 20-12-2007, 18:11
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 23 015
          Medlem sedan:
          13-08-2005
          Medlem nr: 6 358



          CITAT (Markus_H @ 20-12-2007, 18:07) *
          Noga då..... risallamalta säger man ju ändå.
          mmm eller hur rolleyes.gif

          CITAT (Netha @ 20-12-2007, 18:05) *
          Risgrynsgröt med kanel och mjölk äter vi till julfrukost.
          Saftsoppa är länge sedan jag lagade, men det brukade vi förr ha till bastugröt (mannagrynsgröt)


          mamma köper det på konsum , vi är inte husliga i min familj . ,, fast hemma lagad är någ gott ,, du har inget recept?

          Redigerat av flaxss: 20-12-2007, 18:09
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 20-12-2007, 22:12
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          När jag växte upp fick vi saftsås till risgrynsgröten - tänk om man skulle göra det i år! Tack för tipset!
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 20-12-2007, 22:26
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Saftsås har jag inte smakat. Men lingonsylt till gröten är gott!
          Annars finns ju smöröga som jag tycker blir väl flottigt.
          Brukar man förresten inte få saftsås till risgrynspudding? Antagligen gjord på överbliven gröt........... rolleyes.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 20-12-2007, 22:51
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          CITAT (myskmadra @ 20-12-2007, 22:26) *
          Saftsås har jag inte smakat. Men lingonsylt till gröten är gott!
          Annars finns ju smöröga som jag tycker blir väl flottigt.
          Brukar man förresten inte få saftsås till risgrynspudding? Antagligen gjord på överbliven gröt........... rolleyes.gif

          I Göteborg fick vi saftsås till risgrynsgröten i Bamba
           
          Citera
          Anma
          Inlägg 21-12-2007, 09:57
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 10 260
          Medlem sedan:
          02-05-2005
          Medlem nr: 5 642



          Jag har allti ätit saftsoppa till risgrynsgröt, men inte på julen. På julen ska det vara mjölk, kanel och socker. smile.gif
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 21-12-2007, 10:40
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Saftsås har jag inte ens ätit sedan grundskolan då vi fick saftsås till den där hemska mannagrynspuddingen med russin i sick.gif . jag gillade varken mannagrynspuddingen eller saftsåsen så det var inte mycket man åt de dagar detta serverades.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 21-12-2007, 13:34
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          I Göteborg fick vi saftsås till risgrynsgröten i Bamba
          Bamba? confused.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 21-12-2007, 14:45
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          CITAT (myskmadra @ 21-12-2007, 13:34) *
          I Göteborg fick vi saftsås till risgrynsgröten i Bamba
          Bamba? confused.gif

          Bamba= skolans matsal
          Bambatant= skolbespisningskvinna
          märkligt uttryck som jag tror inte förekommer öster om Härryda men man hör det ofta i Gbg.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Mollis
          Inlägg 21-12-2007, 15:13
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          Wikipedia:

          Bamba är ett kortare namn för "barnmatsbespisningen", skolmatsal. Bamba används i officiell svenska i Göteborgsområdet och även i stora delar av Västergötland, men även i Kiruna, Trollhättan och Bohuslän. Ordet bör inte ses som ett slangord, utan snarare som ett dialektalt ord. Ordet kan ha uppkommit ur ett slarvigt eller barnsligt uttal av "barnbespisning" men man har ännu inte helt otvetydigt lyckats fastställa ordets etymologiska uppkomst. Även om ordet bamba tidigast har belagts till 1957 antas det ha förekommit redan under 1940-talet. Ordet bambatant betyder följaktligen "person som jobbar med att laga mat, servera och sköta disken i en skolmatsal".

           
          Citera
          Krolliljan
          Inlägg 21-12-2007, 15:34
          Länk hit: #15


          Medlem
          Antal inlägg: 10 192
          Medlem sedan:
          20-05-2007
          Medlem nr: 10 539



          CITAT (flaxss @ 20-12-2007, 18:11) *
          mmm eller hur rolleyes.gif
          mamma köper det på konsum , vi är inte husliga i min familj . ,, fast hemma lagad är någ gott ,, du har inget recept?



          Så här gör jag:
          Blandar saft med vatten så att den är STARK. Det är en smaksak men jag tar dubbelt så mycket vatten som saft.
          Blandar i 1 msk potatismjöl per 0,5l.
          Värmer. Det ska inte koka . Det är färdigt när den första "kokbubblan" kommer. smile.gif

          Naturligtvis saftsås till gröten eller Ris á la Maltan tummenupp.gif


          --------------------





           
          Citera
          anna_rispan
          Inlägg 21-12-2007, 15:42
          Länk hit: #16


          Medlem
          Antal inlägg: 4 869
          Medlem sedan:
          27-11-2004
          Medlem nr: 4 761



          Mamma gjorde alltid saftsås till julgröten. Det ville hon ha. Jag provade det ibland.

          Har också något svagt minne av att man fick det i skolan till julgröten.
           
          Citera
          storm
          Inlägg 21-12-2007, 15:48
          Länk hit: #17


          Medlem
          Antal inlägg: 892
          Medlem sedan:
          26-11-2005
          Medlem nr: 6 799



          Jag gör en soppa på katrinplommon ,russin och kanelstång,ett måste till risgröten på jul.


          --------------------
          hellre äta gröt tillsammans än äta oxfile ensam.
           
          Citera
          netaave
          Inlägg 21-12-2007, 18:34
          Länk hit: #18


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Ris á la Malta görs med saftsås enligt grundreceptet, vet inte varför apelsinris, som är kall gröt, vispgrädde, vaniljsocker och apelsinbitar felaktigt kallas Ris á la Malta ibland.


          --------------------


           
          Citera
          Bettis
          Inlägg 21-12-2007, 18:42
          Länk hit: #19


          Medlem
          Antal inlägg: 4 213
          Medlem sedan:
          07-02-2007
          Medlem nr: 9 061



          Vi hade alltid saftsås till Ris á la Maltan men så för några år sedan fick jag svartavinbärssaft outspädd, kanongott så efter det var jag såld.


          --------------------
           
          Citera
          Netha
          Inlägg 21-12-2007, 18:49
          Länk hit: #20


          Gäster






          CITAT (netaave @ 21-12-2007, 18:34) *
          Ris á la Malta görs med saftsås enligt grundreceptet, vet inte varför apelsinris, som är kall gröt, vispgrädde, vaniljsocker och apelsinbitar felaktigt kallas Ris á la Malta ibland.

          Hur menar du ... blandas saftsås i riset?

          I alla recept på nätet är ris med grädde och apelsiner, i en del står att den serveras med saftsås.
          När jag gick i skolkök för 48 år sedan fick vi kokbok, där står också att det ska vara ris med grädde och apelsiner
          likaså i Vår kokbok från 1973
           
          Citera

          2 sidor V   1 2 >
          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 20:08
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon