Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Undringar om maskrosvin
          Christoffer
          Inlägg 15-05-2008, 18:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          I år har jag funderat på att (om jag orkar samla in tillräckligt många guldelar av
          maskrosorna) tillverka maskrosvin. Dock har jag några funderingar:

          Vissa maskrosvinrecept skriver att man ska använda sig av lite jäst, och andra
          att man helt och hållet enbart använder sig av blommornas innehåll.

          Är det lätt att det blir fel om man inte använder jäst?
          Måste man göra det samma dag som man plockat dem, eller kan man spara blommorna
          en till några dagar?
          Och framför allt, är det gott?
          Med tanke på att man måste vänta i ett år, så vill man gärna att det ska bli gott.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          Chamomille
          Inlägg 15-05-2008, 18:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Vänta i ett år laugh.gif .... Det behövs (går) inte biggrin.gif . Naturligtvis blir det godare ifall man lagrar det ett tag (gärna flera år).
          Vi gör så här:
          3 l maskrosblommor
          4 l kokande vatten

          Häll vattnet över blommorna och låt det stå i 48 timmar. Sila och tillsätt 2 kg socker, 50 gram jäst, saft och skal av 3 citroner och 3 apelsiner. Jäs i 2-3 veckor, sila och buteljera och lagra i minst 2 månader. Gott? Jaa. Sött är det ju fast gott och starkt blir det biggrin.gif . Utan jäst vet jag inte hur man gör.
          Sen går det ganska fort att få ihop maskrosblommor ifall du har det i närheten. Du skall ju inte packa ihop de i litermåttet, utan bara lägga i. Lycka till!


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 15-05-2008, 18:26
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Låter som ett recept som jag kan följa! thanks.gif
          Påverkar det smaken väldigt mycket om man bara knipsar av
          blomknopparna med lite grönt på?
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 15-05-2008, 18:31
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Nej då. Jag bara drar av blommorna när jag plockar. Går jättefort. Rensa bort något? Nej då. Sen kan man ju låta de ligga på en plåt eller nåt en stund så alla små kryp har en chans att försvinna biggrin.gif Sen sköljer jag lite bara... smile.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          ingrid fuxwall
          Inlägg 15-05-2008, 19:18
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 4 792
          Medlem sedan:
          29-05-2005
          Medlem nr: 5 891



          Maskrosvin är gott - om jag kommer ihåg rätt men det är förbjudet och därför extra roligt att göra.

          ingrid
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 15-05-2008, 19:21
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (ingrid fuxwall @ 15-05-2008, 20:18) *
          Maskrosvin är gott - om jag kommer ihåg rätt men det är förbjudet och därför extra roligt att göra.

          ingrid

          Det är INTE förbjudet att göra Maskrosvin.


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Boxer
          Inlägg 15-05-2008, 19:36
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 3 234
          Medlem sedan:
          09-07-2004
          Medlem nr: 4 038



          Jag tycker det är vidrigt äckligt! thumbdown.gif


          --------------------
          Allt är relativt. För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.
           
          Citera
          160kvm stort hus
          Inlägg 16-05-2008, 09:23
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 857
          Medlem sedan:
          17-03-2004
          Medlem nr: 3 016



          låter gott!!

          Men ska det jäsa i vanlig rumstemperatur och vad ska man jäsa i? Vanliga hinkar?

          kan man ha lock på eller exploderar allt då?


          Eller måste man ha en sån där.... vad-hetere-flaska som man gör vin i?


          --------------------
          Bygger upp en ny trädgård i zon 3 ( Näshulta, Eskilstuna )


          (Bytt sign från 16kvm stor balkong)
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 16-05-2008, 10:13
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          CITAT (160kvm stort hus @ 16-05-2008, 10:23) *
          låter gott!!

          Men ska det jäsa i vanlig rumstemperatur och vad ska man jäsa i? Vanliga hinkar?

          kan man ha lock på eller exploderar allt då?
          Eller måste man ha en sån där.... vad-hetere-flaska som man gör vin i?

          Vanlig rumstemperatur har vi haft. Möjligtvis så har vi ställt dunken i källaren någon gång (efter silning då) fast det är inte så kallt där heller.
          Den första omgången, som ska stå i 48 timmar (med blommor och frukt) har vi haft i en vanlig hink. Efter silning sen så har vi hällt ner det i en 20 liters plastdunk med jäsrör. Kanske mest för att det inte ska komma i bakterier elle något i "vinet". En sån dunk är nog inte så dyr, och den har man användning för många gånger laugh.gif Jäsrör finns väl i "vinbutiker" eller vad det heter? Där det säljs essenser och vinsatser mm.
          Man ska inte ha ett tätt kärl... Då kan det smälla smile.gif


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 16-05-2008, 10:16
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Blev mycket maskrosvin på 70-talet - inte så sugen mer....... blush.gif


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera
          huskatt
          Inlägg 17-05-2008, 07:06
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 55
          Medlem sedan:
          06-10-2007
          Medlem nr: 12 737



          tummenupp.gif Nu ska jag gå ut o plocka maskrosor o göra billigt sommarvin!Tack för tipset.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 02:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon