Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vinbladsdolmar, hur gör man med druvbladen?
          rosita
          Inlägg 06-08-2008, 16:16
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag har sett ett recept på vindolmar, men nu kan jag inte hitta det! Någon som kan hjälpa mig?


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 10)
          Platinum
          Inlägg 06-08-2008, 16:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Detta hittade jag på nätet, nått liknande du sett innan kanske?

          VINDOLMAR (på vindruvslöv)

          32 vindruvslöv förvälls i saltat vatten ca 7 minuter

          500 gr fläsk- eller blandfärs
          1/2 dl ströbröd
          1 ägg
          ca 1 msk finhackad lök
          ca 3 dl grädde
          salt o peppar

          Bryn först den finhackade löken.
          Blötlägg ströbrödet i ca 1/2 dl av grädden och tillsätt
          resten av ingredienserna. Arbeta allt till en lös smet.
          Lägg cirka en matsked av smeten på varje löv.
          Rulla och fäst ihop med en tandpetare.
          Lägg dolmarna i stekpannan s; med skarven nedåt.
          Bryn dem och lägg dem i en gryta med resten av grädden och en buljongtärning.
          Låt stå och puttra 30—40 minuter.
          Red eventuellt av med lite utrört mjöl.
          Servera med lingon och kokt potatis.
          Källa: http://www.visit.se/~wberg/Kockbok.htm#_Toc81966483

          Redigerat av Platinum: 06-08-2008, 16:22


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 06-08-2008, 20:23
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          Om man inte tar egna vinblad brukar det finnas att köpa konserverade i glasburkar.


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 07-08-2008, 07:04
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          I sina hemländer har dolmades inte något kött utan är vegetariska. Vi gör alltid med kryddor lite lök buljong och ris
          Ang skörd så ska man ta bladen tidigt på våren innan flikarna blir för djupa man kan rulla ihop dom och stoppa dom i en petflaska 0,5l går sedan att spara länge och behöver inte ens stå i kylskåp.
          Vi har fortfarande tre flaskor kvar efter skörden i slutet på april hemma hos svärmor i Grekland .
           
          Citera
          Platinum
          Inlägg 07-08-2008, 07:27
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 212
          Medlem sedan:
          13-06-2008
          Medlem nr: 16 777



          Här kommer ett till recept, en vegetarisk variant kanske i stil med det LasseB nämner.

          http://www.alltommat.se/recept?recipeid=8397


          --------------------
          Ooops!

          Fotobloggar och Makrofotobloggar gör jag när jag inte gör annat. Titta in om du har lust.
           
          Citera
          Felicia
          Inlägg 07-08-2008, 07:57
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 776
          Medlem sedan:
          14-02-2006
          Medlem nr: 7 076



          Dolmades - mums, nu blir man sugen.
          Kanske blir det nån dag nästa vecka.. Vi åker nämligen till Grekland till helgen yahoo.gif


          --------------------

          Felicia, glad odlare i Zon 7
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 07-08-2008, 08:13
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          Är man lat så köper man dem färdiga på burk tongue.gif Håller med Lasse om att de ska vara vegetariska fast jag saknade mynta i Lasses recept.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 07-08-2008, 09:40
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Mycket bra recept du har fått tag på
          Mynta används sällan i Grekland men är dess då vanligare i Turkiet och Libanon
          Filicia du åker 6 månader för sent(eller för tidigt) *ler*
          Markus dolmades på burk kommer inte över min tröskel skillnaden är som att stå med en solmogen tomat i ena handen och en växthustomat i från februari i den andra, jag vet vad jag väljer
           
          Citera
          Felicia
          Inlägg 07-08-2008, 10:08
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 776
          Medlem sedan:
          14-02-2006
          Medlem nr: 7 076



          CITAT (LasseB @ 07-08-2008, 10:40) *
          Felicia du åker 6 månader för sent(eller för tidigt) *ler*

          det är faktiskt första gången vi åker i augusti, brukar ha åkt i maj tidigare. Risken är väl att det är väldigt mycket turister, dyrare? och väldigt varmt sweatingbullets.gif men jag gillar värme rolleyes.gif
          Nästa år kanske vi provar att åka lite senare, september kanske. Brukar du åka dit på vintern?


          --------------------

          Felicia, glad odlare i Zon 7
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 07-08-2008, 18:12
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          CITAT (Ingrid Zon3 @ 06-08-2008, 21:23) *
          Om man inte tar egna vinblad brukar det finnas att köpa konserverade i glasburkar.



          Har även sett vacumförpackade platta genmskinliga paket med vinblad på COOP.

          Ska man skörda egna blad är det främst de där unga ljusgröna bladen som är lite tunnare som man använder till vindolmar(själv plockar jag bara blad till dolmar på försommaren), äldre blad kan bli lite segare att tugga + nerverna i dem kan kännas lite träiga.

          Redigerat av Åsa, mälardalen zon 2: 07-08-2008, 18:13


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 09-08-2008, 13:03
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          Vi åker ner till den ortodoxa påsken ligger mellan 0-4 veckor senare än den svenska. I år var vi nere i slutet på april och det var i senaste laget att lpocka vi fick på igenom svågerns alla 120 löpmeter för att få ihop till 3X0,5l petflaskor. Vi pratar norr Grekland mot Bulgarien säkert skiljer det en månad mot t.ex. Kalamata eller Athen
          Skulle inte förvåna mig om du kan köpa av någon "gumma" om du håller dig utanför turiststråken.
          Gå på "bazzari" (torghandel på några gator en gång i veckan) där hittar du en massa härliga kryddor ibland blockade från bergen du kan också hitta oliver köttiga goda för runt 4 € kilot. Eller varför inte lite hemkokt Sipporo(okryddad Ouzo) 1,5 liters pet för 5€ . eller saltade små fiskar gott i fiskgrytor eller sallader
          Var i Grekland brukar du/ni vara?
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 06:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon