Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Någon som har ett bra glassrecept?, Häagen-Dazs
          Christoffer
          Inlägg 27-08-2008, 13:13
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Jag älskar Häagen-Dazs-glass och näst därefter glass från Lejonet och Björnen,
          men är det någon som har ett bra recept som efterliknar smaken och konsistensen
          från dem?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          KURT
          Inlägg 27-08-2008, 13:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Har du glassmaskin? Man måste ha glassmaskin, eller frysa smeten så snabbt att det inte hinner bildas stora iskristaller på något annat sätt än med glassmaskin, och då är det flytande kväve eller krossad torris som gäller.
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 27-08-2008, 13:31
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          den godaste glass jag nånsin ätit är den jag gjort själv med glassmaskin som jag lånade en gång... gud vad smarrigt!


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          catlady
          Inlägg 27-08-2008, 15:39
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 475
          Medlem sedan:
          19-03-2006
          Medlem nr: 7 256



          Ja, enda sättet är med glassmaskin. Har man inte det får man göra en parfait istället. Men då blir det ju inte glass, utan frusen söt grädde med grejer i. Knepet att få en riktigt krämig glass är att använda stora delar grädde. Mitt bästa tips är att smälta ihop råsocker och kaffepulver i ugnen, och sedan krossa kristallerna ordentligt i en mortel. Men som sagt, det blir inget utan en glassmaskin.


          --------------------
          God odlingslycka!
          Hälsningar från Katarina ute på landet i zon 1
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 27-08-2008, 17:52
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          Vad synd. Nåja, då kanske jag får införskaffa en glassmaskin en vacker dag.
           
          Citera
          Krakan
          Inlägg 27-08-2008, 20:03
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 75
          Medlem sedan:
          16-01-2008
          Medlem nr: 13 618



          Här är ett glassrecept som jag har hittat på nätet och tänkt att jag måste göra men tyvärr inte provat ännu. smile.gif

          http://www.matklubben.se/recept/graeddglas...dajm_31141.html

          Citat:
          Vansinnigt god glass.
          Den är mycket lätt att göra, ingen glassmaskin eller kokning behövs, vispa bara och ställ den i frysen.

          Gräddglass med dajm
          För 6 personer.

          Källa: Ulf Svensson
          Uppladdad av: tinah
          Ingredienser
          4 äggulor
          3/4 dl socker
          2 msk ljus sirap
          1 tsk vanillinsocker
          4 dl vispgrädde
          2 dubbeldajm


          Gör så här
          Vispa äggulor, socker, sirap och vanillinsocker med elvisp ca 4-5 minuter till en vit och fluffig smet.

          Vispa grädden för sig och hacka dajmen fint.
          Blanda samman äggsmet, grädde och dajm.
          Häll i en form. Frys minst 8 timmar.

          Låt den stå 20-30 minuter och tina i kylen före servering.
          tinah
          5:e jun 2008, 23:15


          (Källa: Allt om mat)
           
          Citera
          Ingrid Zon3
          Inlägg 27-08-2008, 21:24
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 228
          Medlem sedan:
          11-03-2005
          Medlem nr: 5 153



          En parfait slår allt man kan köpa i affärerna med hästlängder tycker jag. Färsk vispgrädde, riktiga äggulor, socker och inte en E-grej inom synhåll. Smaksätt med färska hallon eller rostade hasselnötter. Går bra att klara utan glassmaskin, rör några gånger under infrysningen bara.

          Kalorierna blir så många så dom tar ut varann tongue.gif


          --------------------
          Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
           
          Citera
          Christoffer
          Inlägg 27-08-2008, 23:13
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 2 616
          Medlem sedan:
          28-11-2002
          Medlem nr: 439



          MUMS! tongue.gif Bägge recepten måste jag prova i sinom tid.


           
          Citera
          KURT
          Inlägg 28-08-2008, 05:16
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Lite mera vuxen glass, från en av världens bästa restauranger:

          http://www.youtube.com/watch?v=D6CLoRuvGcY
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 20:31
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon