Kinagryta m ananassallad 4 port
400 gr kycklingfilé eller griskött av bog, går även blanda 1 msk smör 1 krm salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1-2 tsk curry ½ - 1 tsk ingefära ½ dl soja 3 dl äppeljuice 500 gr frysta wokgrönsaker, (ej för stora bitar) 1 msk potatismjöl 2 msk vatten
Skär köttet i strimlor och fräs det i smöret Tillsätt salt, vitlök, curry och ingefära, fräs blandningen i 1-2 min Tillsätt soja och äppeljuice. Lägg ett lock på grytan och koka på svag värme i 10-15 min Tillsätt grönsakerna och koka ytterligare 4-5 min Rör ut potatismjölet i vatten, rör ner det i grytan och koka upp alltsammans under omrörning. Servera med kokt ris och salladen
Ananassallad 4 port
¼ vitkålshuvud i strimlor 2 dl ananasbitar eller 3 st skurna konserverade ringar (i egen juice) ½ gurka i småbitar 10 rädisor, skivade
Blanda allt i en skål och häll över lite ananasjuice/spad.
--------------------
|