Medlem
Antal inlägg: 3 539
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 36
Jag har ofta fått höra att honung är ett utmärkt alternativ till socker som ju har kallats "det vita giftet" (precis som vetemjöl). Men när jag läser på så inser jag att honung innehåller ju samma "socker", Glukos som vårt socker i butikerna. Ja lite skillnad var det ju men är honung mkt mindre farligt?
--------------------
Enbart pengar gör ingen lycklig. Man måste också ha aktier, guld och fastigheter. Danny Kaye (1913-1987)
Medlem
Antal inlägg: 3 467
Medlem sedan: 28-07-2008
Medlem nr: 17 820
Honung ska ju även framhäva dom bra ämnen i te... det gör inte vanligt socker Det förstärker mineraler, vitaminer och antioxidanterna... har jag lärt mig
Medlem
Antal inlägg: 10 440
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 34
På senaste tiden har man talat mycket om att just fruktos skulle vara ett problem i samband med övervikt. Man tillsätter ofta fruktos, eftersom det smakar sötare än sukros, och på så sätt minskar man på mängden kolhydrater. Men honung innehåller också höga (upp till 50%) halter fruktos.