Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rostade pumpafrön
          bonde
          Inlägg 19-09-2003, 21:28
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          19-09-2003
          Medlem nr: 2 335



          Förra året testade jag att rosta pumpafrön. Jättegott.
          I år har jag förlagt receptet, kan någon hjälpa mig?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 8)
          lavendel
          Inlägg 29-09-2003, 17:31
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 316
          Medlem sedan:
          20-03-2003
          Medlem nr: 951



          Du får väl fråga Mulder i Arkiv X...det är väl det han brukade knapra på!
          tongue.gif Lavendel


          --------------------
          Söker du lyckan för en dag...ta dej ett rus..
          Söker du lyckan för ett år....gift dej...
          Söker du lyckan för hela livet....odla din trädgård!!!!!
           
          Citera
          Katarina H
          Inlägg 25-10-2003, 15:39
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 209
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 119



          Och jag har köpt en stor pumpa för att sätta på trappen ute och ha ljus i... Är det värt att göra t.ex. pumpasoppa på innehållet? Eller ska jag slänga det? Hur gott är det?

          undrar katarina


          --------------------
          Katarina
           
          Citera
          vickeva
          Inlägg 25-10-2003, 16:42
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 429
          Medlem sedan:
          14-10-2003
          Medlem nr: 2 441



          Jag brukar ta pumpakärnorna och tvätta dem noggrant och torka dem med handduk. Sedan sätter jag på stekjärnet på ganska svag värme och torrostar kärnorna där.
          När de är riktigt spröda och goda saltar jag och rör om. Inget recept behövs precis... smile.gif

          Resten av innehållet slänger jag, men det är ju många som tex syltar pumpan, eller gör paj på innehållet.


          --------------------
           
          Citera
          Kajsa H
          Inlägg 28-10-2003, 19:40
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 56
          Medlem sedan:
          18-11-2002
          Medlem nr: 377



          Jag brukar lägga pumpafröna i lite saltlag efter sköljningen, ett par timmar eller över natt om man kan bärga sig. Eventuellt skölja av igen innan de rostas i torr stekpanna.
           
          Citera
          Jennyn
          Inlägg 28-10-2003, 19:52
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 151
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 125



          Men frö från vanliga pumpor måste väl skalas innan man äter dem eller använder dem i matlagning? Jobbigt, finns det någon som provat smaken på fröna från s k nakenfröpumpa?

          Låter smart om man t ex vill ha något gott på det hembakta brödet.

          /Jennyn

          (Maken gör ljuvliga hembakade bröd med massa valnötskärnor - smaskigt men DYRT!!!)
           
          Citera
          vickeva
          Inlägg 29-10-2003, 13:32
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 429
          Medlem sedan:
          14-10-2003
          Medlem nr: 2 441



          CITAT (Jennyn @ 28-10-2003, 19:52)
          Men frö från vanliga pumpor måste väl skalas innan man äter dem eller använder dem i matlagning?

          Har aldrig skalat några pumpakärnor, det är bara att tugga...


          --------------------
           
          Citera
          L8 B.
          Inlägg 29-10-2003, 16:47
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 212
          Medlem sedan:
          23-04-2003
          Medlem nr: 1 220



          Moss!
          Har redan rostat första omgången pumpakärnor. Jag brukar tvätta dem och lägga dem på en långpanna i ugnen 225-275 grader 15-7 min eller de börjar knäppa (poppa) kan bli något svagt bruna. Bra att röra/skaka lite då och då. Har även provat med att hälla på lite olja, men tycklet inte att det blev bättre, kanske lättare att diska plåten - men inte annars.

          Nakenfröiga pumpor är lyxiga - riktigt smarrigt, behöver inte stå så länge i ugnen. I vissa franska postorderfirmor finns flera sorter, men har bara hittat en i Sverige.

          Skalen på "vanliga" icke nakenfröiga kan ätas eller bitas upp, och kasta skalet - valet er ditt. Beroende på hur mycket fibrer som önskas :-)

          Min sambo är nötallergiker men klarar pumpans kärnor, med sin fins nötsmak.


          --------------------
          Charlotta i Tumba
           
          Citera
          Cilla
          Inlägg 29-10-2003, 18:09
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          Recept på pumpapaj, världens godaste kaka?

          http://www.fruktogront.se/recept/asp/r_mall.asp?ID=283
          http://hem.passagen.se/ujs/hallowpaj.html

          Recept på pumpabröd mm:
          http://www.pumpkinpatch.se/efterratter.htm


          --------------------
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 14:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon