Har funderat lite på det där med om det verkligen ska vara så mycket som 3 dl grädde. Letade och hittade detta recept : Ingredienser 4 port.: # 200 g mörk ren choklad # 2 dl vispgrädde # 1-2 msk konjak eller rom # Servera till: # färska frukter och bär att doppa, t ex ananas, kiwi, vindruvor, banan, apelsinklyftor, jordgubbar Så här gör du: Börja med att förbereda frukterna. Skölj det som behövs, skala och skär annat i bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta på svag värme. Smaksätt med sprit om så önskas, men den kan uteslutas. Häll den varma chokladfonduen i en liten fonduegryta. Tänd ett värmeljus under som håller chokladen varm. Doppa frukterna i chokladen och njut.
--------------------
Glanshammar Närke Zon 3 Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.
|