Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > bröd med ägg, inbakat
          vanjalarsa
          Inlägg 08-04-2009, 07:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 376
          Medlem sedan:
          02-04-2008
          Medlem nr: 14 996



          Såg i en tidning ett recept på hur man kan baka bröd med ägg inbakat. Ett helt ägg alltså.
          Tänkte att det ska jag göra till påsk...
          DEt är bara det att jag hittar inte receptet. KOmmer inte ihåg i vilken tidning det var.
          Är det någon av er som vet hur man gör ??
          Jättetacksam för svar och tips!
          mvh vanjalarsa rolleyes.gif

          ps: : valde inte "recepttråden eftersom det här är inget man odlar i trädgården...inte jag iallafall... naughty.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 4)
          Red Top
          Inlägg 08-04-2009, 08:16
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          24-05-2008
          Medlem nr: 16 329



          Kan det vara det här?
          Saxat ur Dalademokraten:


          "Påskbröd med ägg

          Ett härligt solgult bröd med inbakat ägg passar på påskbuffén. Durumvete finns numera i de flesta matbutiker. Kan ersättas med vetemjöl special. 25 g jäst 4 dl vatten 2 tsk gurkmeja 1 msk salt 20 g smör 1-2 msk honung 4 dl durumvetemjöl 8 dl vetemjöl special 2 ägg Smula jästen i en bunke, rör ut med fingerljummet vatten tills jästen löst sig. Tillsätt gurkmeja, salt, smält smör och honung och blanda. Rör ner durumvetet och hälften av det andra mjölet. Rör om och häll i resten lite i taget. Arbeta ihop till en fast, smidig deg som släpper kanterna. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord och forma till en rund boll med en grop i mitten. Lägg ett rått ägg i hålet och jäs ytterligare en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i 20-25 minuter."



          --------------------


          Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.

          Jevgenij Jevtusjenko



           
          Citera
          KURT
          Inlägg 08-04-2009, 08:34
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Det låter ju inte så praktiskt, skall man sila skaldelarna mellan tänderna+ Då kan man ju verkligen tala om främmande föremål i maten!
           
          Citera
          vanjalarsa
          Inlägg 08-04-2009, 09:28
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 1 376
          Medlem sedan:
          02-04-2008
          Medlem nr: 14 996



          Tack för svar!
          DEt var inte just det receptet men det har ingen betydelse.
          Ägget ligger ju på ett ställe i brödet..det kan man lätt se och undvika om man vill. Jag ser det som en kul dekoration på påskbordet.
          Tusen tack!
          mvh vanjalarsa rolleyes.gif
           
          Citera
          Aqvakul
          Inlägg 08-04-2009, 09:37
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 94 312
          Medlem sedan:
          07-10-2007
          Medlem nr: 12 751



          Vi hade en kreativ kokerska på ett dagis jag basade för. Hon bakade in diverse saker som ägg och korv i bröd. Det var perfekt utflyktsmat som uppskattades av såväl barn som personal. Gott och bra förpackat.

          En annan udda variant är ju ägg i köttfärs, s.k scottish eggs....

          Skotska ägg
          4 Portioner


          Huvudingredienser

          4 Ägg
          300 g Blandfärs
          1/2 tsk Salt
          1/4 tsk Vitpeppar
          1/2 tsk Mejram

          Panering

          1/4 dl Ströbröd
          1 dl Riven ost
          1 tsk Paprikapulver

          Tomatsås

          4 msk Tomatpuré
          1 dl Vispgrädde
          1 1/2 dl Vatten
          1/2 tsk Salt Peppar

          Koka äggen (c:a sex minuter från uppkok) Spola och skala dem Sätt ugnen på 225 grader Celsius Blanda färsen med kryddorna Dela den i fyra delar, platta ut och svep färsen runt äggen. Rulla i paneringen, som blandats i en skål. Smörj ett ugnssäkert fat och lägg äggen på detta. Stek i mitten av ugnen, 10 minuter på ena sidan och 5 minuter på den andra. TOMATSÅSEN: Blanda, koka upp och smaka av.

          Redigerat av Aqvakul: 08-04-2009, 09:37


          --------------------
          Har du också ett stort monster under sängen?

          zon 1
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 00:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon