1 kg gröna tomater
1 1/2 l vatten
1 dl ättikssprit 24 %
4 dl vatten
eller:
samt:
3 1/2 dl socker
10 kryddnejlikor
2 bitar hel ingefära
2 små bitar kanel
Rensa och skölj tomaterna. Stick små hål i skalet med en gaffel Lägg tomaterna i kokande vatten och låt koka i 4 minuter.
Låt dem rinna va i en sil.
Koka upp alla ingredienserna till lagen. Lägg i tomaterna och koka
tills de mjuknar (mellan 5 och 10 minuter tar det)
Lägg tomaterna i rena och varma burkar.
Koka ihop lagen på stark värme till en mängd som precis täcker tomaterna i sina burkar och häll över.
Dra till locket hårt.
Låt svalna och ställ i kylskåp.
Efter ca 10 dagar är de syltade tomaterna klara att äta!
Mumsigt som tillbehör till en god stek till exempel ( eller gör småburkar och ha som "gåbortspresent")
Lycka till