Medlem
Antal inlägg: 516
Medlem sedan: 21-08-2004
Medlem nr: 4 341
Lärde mig detta i Kanada: köp färsk majs med blasten kvar och lägg på grillen som de är (dvs med blasten kvar). Om det är jättemånga lager blast kan man ta av några. Ta ev. också av "tofsen" som sticker ut längst fram (den brinner så bra...) Majsen blir perfekt, ångkokt och inte bränd. När den är klar drar man ner blasten över änden och om det är en liten skjälk kvar på kolven kan man t.o.m. hålla den som en klubba. Bre på smör och salt och peppar. Mums.
Medlem
Antal inlägg: 516
Medlem sedan: 21-08-2004
Medlem nr: 4 341
Nja, Leila skalar bort all blasten enligt beskrivningen i länken. Jag tycker det är svårt att få majsen klar men inte helt bränd då. Poängen med mitt tips är att ha kvar blasten så att majsen "kokas" i sin egen saft därinne och då blir helt klar. Om man vill ha lite grillyta kan man ju ta av blasten mot slutet och lägga på kolvarna bara.
Ett bra tips från Leila är dock att ha på lite torkad chili på majsen - kanongott!
Medlem
Antal inlägg: 516
Medlem sedan: 21-08-2004
Medlem nr: 4 341
Nej, det är väl inte att häda, men ett extra moment. Det fina är att det inte behövs om man har blasten kvar. Det tar ju dock 10-15 minuter att få en majskolv klar, så skall man vara snabbgrilla korv eller tunt kött får man lägga på majsen innan.
Såg förresten nu att Leila hade ett extra tips MED blast. Jag brukar dock inte blötlägga majskolvarna, det brukar gå bra ändå.
Medlem
Antal inlägg: 696
Medlem sedan: 20-07-2007
Medlem nr: 11 610
Tack för det tipset. Nu blev man sugen. jag brukar också förvälla kolvarna innan grillen. Ska kanske försöka mig på att odla majs igen. Det har inte gått något vidare tidigare. Men det har bara varit små halvhjärtade försök. Ska planera riktigt till nästa säsong. Har du bra odlingstips också?