Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Supertips hur man bäst grillar majs
          josohl
          Inlägg 27-08-2009, 06:25
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Lärde mig detta i Kanada: köp färsk majs med blasten kvar och lägg på grillen som de är (dvs med blasten kvar). Om det är jättemånga lager blast kan man ta av några. Ta ev. också av "tofsen" som sticker ut längst fram (den brinner så bra...)
          Majsen blir perfekt, ångkokt och inte bränd. När den är klar drar man ner blasten över änden och om det är en liten skjälk kvar på kolven kan man t.o.m. hålla den som en klubba. Bre på smör och salt och peppar. Mums.

          Redigerat av josohl: 27-08-2009, 07:24
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 9)
          skogstroll
          Inlägg 27-08-2009, 07:42
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          slurrrp


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          lovwal
          Inlägg 27-08-2009, 08:54
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 204
          Medlem sedan:
          11-01-2009
          Medlem nr: 20 471



          verkar vara ett toppentips! och tyckte väl att jag kände igen det - såg leila på landet göra just så. tummenupp.gif


          --------------------
          Balkong zon 2.
           
          Citera
          josohl
          Inlägg 27-08-2009, 09:03
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Nja, Leila skalar bort all blasten enligt beskrivningen i länken. Jag tycker det är svårt att få majsen klar men inte helt bränd då. Poängen med mitt tips är att ha kvar blasten så att majsen "kokas" i sin egen saft därinne och då blir helt klar. Om man vill ha lite grillyta kan man ju ta av blasten mot slutet och lägga på kolvarna bara.

          Ett bra tips från Leila är dock att ha på lite torkad chili på majsen - kanongott!

          Redigerat av josohl: 27-08-2009, 09:07
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 27-08-2009, 09:04
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          själv har jag nog sjudit dem en kort stund för att sedan grilla dem, men det kanske är att häda? giggle.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          josohl
          Inlägg 27-08-2009, 09:09
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 516
          Medlem sedan:
          21-08-2004
          Medlem nr: 4 341



          Nej, det är väl inte att häda, men ett extra moment. Det fina är att det inte behövs om man har blasten kvar. Det tar ju dock 10-15 minuter att få en majskolv klar, så skall man vara snabbgrilla korv eller tunt kött får man lägga på majsen innan.

          Såg förresten nu att Leila hade ett extra tips MED blast. Jag brukar dock inte blötlägga majskolvarna, det brukar gå bra ändå.

          Redigerat av josohl: 27-08-2009, 09:10
           
          Citera
          skogstroll
          Inlägg 27-08-2009, 09:09
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 8 486
          Medlem sedan:
          19-03-2007
          Medlem nr: 9 409



          aha... jag tror jag ska prova med nästa majskolvsskörd smile.gif


          --------------------
          Zon 1
          Simrishamn
           
          Citera
          lovwal
          Inlägg 27-08-2009, 09:10
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 204
          Medlem sedan:
          11-01-2009
          Medlem nr: 20 471



          CITAT (josohl @ 27-08-2009, 10:03) *
          Nja, Leila skalar bort all blasten enligt beskrivningen i länken.


          Läs tipsrutan. I tvinslaget tillagade hon båda varianterna - men det syns såklart inte i länken.


          --------------------
          Balkong zon 2.
           
          Citera
          Dito Verde
          Inlägg 27-08-2009, 09:50
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 696
          Medlem sedan:
          20-07-2007
          Medlem nr: 11 610



          Tack för det tipset. Nu blev man sugen. jag brukar också förvälla kolvarna innan grillen.
          Ska kanske försöka mig på att odla majs igen. Det har inte gått något vidare tidigare. Men det har bara varit små halvhjärtade försök. Ska planera riktigt till nästa säsong.
          Har du bra odlingstips också?

          Redigerat av Dito Verde: 27-08-2009, 09:51
           
          Citera
          linalina
          Inlägg 27-08-2009, 11:10
          Länk hit: #10


          Validating
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          27-04-2007
          Medlem nr: 10 018



          Jag har lagt mina i aluminiumfolie, fungerar bra.
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 20:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon