Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Enkelt recept på "körsbärssylt"
          Aklejruta
          Inlägg 31-08-2009, 16:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Vi har en stor buske av prunustyp som så här års får gula bär, ser ut som körsbär. De är sötsyrliga. Jag ville gärna använda dem till sylt eller marmelad. Om man gör typ körsbärssylt, måste man kärna ur dem? Det verkar mycket tidsödande. Finns inget enklare recept. Någon som har det blir jag glad.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 7)
          Hans i Värmland
          Inlägg 31-08-2009, 16:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 112
          Medlem sedan:
          01-11-2007
          Medlem nr: 13 053



          Du har säkert ett durkslag som du kan hälla upp de sönderkokta plommonen och passera.
          Alltså lägg alla plommon i en stor kastrull,häll på en kopp vatten och koka på låg värme 15-20 minuter tills alla plommon har spruckit och kärnan lossnar.
          Passera plommonen i durkslaget, frys sylten utan socker eller koka en gång till med socker och förtjocknings medel -typ melatin.
           
          Citera
          Aklejruta
          Inlägg 01-09-2009, 09:43
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Tack för ditt tips! Jag skall prova det. Vore kul om mina prunusbär kan komma till nytta, jag tror det kan bli en god sylt/marmelad.
          Hälsningar från Aklejruta
           
          Citera
          Chamomille
          Inlägg 01-09-2009, 10:00
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 10 013
          Medlem sedan:
          28-06-2007
          Medlem nr: 11 250



          Ta ett durkslag med stora hål så du verkligen får med allt fruktkött smile.gif Det låter verkligen gott!


          --------------------
          Camilla zon 2-3

          Ett gott skratt förlänger munnen.

           
          Citera
          Aklejruta
          Inlägg 04-09-2009, 21:33
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Jag använde mitt största durkslag och passerade bären men mycket blev ändå kvar i silen. Till slut ställde jag mig och fiskade upp kärnorna med en sked, det tog tid. Onödigt egentligen, det finns massor av bär kvar, som inte kommer till nytta. Sylten blev jättesur, hu!. Jag fick ta i en hel del socker. Tror inte att jag orkar ta hand om resterande bär.
           
          Citera
          Piccante
          Inlägg 04-09-2009, 22:08
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          02-01-2006
          Medlem nr: 6 891



          enklaste receptet på sylt är att köpa en påse syltsocker (socker med tillsatt pektin). Det står recept på påsen, för marmelad är det 1 påse (1 kg) till 1,5 kg bär. Det är bara att blanda och koka.


          --------------------
          আছে কিছুই গুরুত্বপূর্ণ!
           
          Citera
          Aklejruta
          Inlägg 05-09-2009, 13:35
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Visst, syltsocker verkar vara bra. Jag har precis köpt hem en påse för att prova. Men, men problemet med kärnorna kvarstår ju. Fast det finns ju värre problem här i världen!
           
          Citera
          pimpim2
          Inlägg 05-09-2009, 13:43
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 136
          Medlem sedan:
          10-09-2007
          Medlem nr: 12 422



          Låt bären "småputtra" med lite vatten tills kärnorna lossat. Ta upp dom med hålslev eller stor gaffel. när alla kärnor är borta kan du tillsätta syltsockret.
          Överkursen:) är man riktigt klurig räknar man hur många kärnor man har i smile.gif

          Redigerat av pimpim2: 05-09-2009, 13:44
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 08:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon