Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept på inlagd pumpa
          smuleborg
          Inlägg 21-10-2009, 20:09
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Det är säsong för pumpa, jag har precis lagt in (eller om det heter syltat in)

          Pumpa
          Färsk röd chili
          Ingefära
          Gula senapsfrön
          Salt
          Ättiksblandning (2,5/2,5/5)

          Är det någon som vill dela med sig av recept på inlagd/syltad pumpa?

          Väntar med spänning smile.gif



          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 1)
          smuleborg
          Inlägg 22-10-2009, 21:20
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 623
          Medlem sedan:
          31-05-2007
          Medlem nr: 10 799



          Och av pumpan som blev över, har jag idag gjort en soppa (annat än "min" chilipumpasoppa), inspirerad av ett recept på SvD (läste som hastigast med ett halvt öga på jobbet, kanske blev det något åt det hållet i alla fall)

          Pumpa
          Rökt sidfläsk
          Gul lök
          Purjolök
          Vitlök
          Morot
          Salt
          Ett par skvättar olivolja, ett par skvättar rapsolja
          Vatten

          Gjutjärnsgryta på spisen, låg värme. Rapsolja och olivolja.

          I med hackad gul lök, skuren purjo, rätt fint skuren morot och skalad/grovt skuren vitlök.

          Skär det rökta sidfläsket i tärningar, ner med det i grytan.

          Låt alltsammans gosa sig på låg värme. Under tiden:

          Skala, gröp ur och skär pumpa i tärningar. Det tar ett tag. Och under tiden utvecklas smakerna i grytan. Doften! Rör om ibland.

          När pumpan är nedskuren, häll på vatten i grytan. Ned med pumpan. Höj värmen. Låt precis koka upp, sänk direkt värmen. Låt småputtra, nästan sjuda, i typ en kvart. Salta. Smaka av.

          Libbsticka hade suttit fint, i år glömde vi...




          --------------------
          smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm.

           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 08-08-2025, 07:01
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon