|
Han nekas göra riktigt potatismos i sin korvkiosk, trots att han vill göra momenten rätt |
|
|
|
 |
Svar
(1 - 17)
|
09-11-2009, 23:37
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
överklagar han beslutet och kan visa att han kan lösa det så får han säkert det.
--------------------
|
|
|
|
|
10-11-2009, 00:34
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Markus_H @ 09-11-2009, 23:37)  överklagar han beslutet och kan visa att han kan lösa det så får han säkert det. Det är precis det han gjort och fått avslag. Han är beredd och anpass beredningen, städa och diska efter han skalat potatisen som ju skulle vara tvättad och sen göra moset, men fick ändå nej av kommungubbarna. I Insjön utanför Clas Olsson har dom riktigt mos, vi såg när dom gjorde, också av tvättad potatis men var med smör o mjölk. Herregud man kokar ju potatis och han har ju godkända lokaler för livsmedelshantering. Han kokar ju korv, steker både hamburgare och gör sallad, har godkända kylar o.s.v. Är det mer hygieniskt att vispa pulvermos än att göra riktigt mos???? Det är ju det som är frågan.....
--------------------
|
|
|
|
|
10-11-2009, 10:20
|

Medlem
Antal inlägg: 1 823
Medlem sedan: 11-05-2009
Medlem nr: 23 163

|
gud så fånigt... snacka om att bli motarbetad!
--------------------
Glada hälsningar från Fny! Liten trädgård i zon 4
|
|
|
|
|
10-11-2009, 10:24
|

Medlem
Antal inlägg: 2 099
Medlem sedan: 07-02-2008
Medlem nr: 13 936

|
Visst är det konstigt att någon som vill göra ett "gott" (  ) arbete ska motarbetas istället för att uppmuntras!
--------------------
Vänliga Hälsningar: Rosmarin
|
|
|
|
|
10-11-2009, 12:32
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
CITAT (netaave @ 10-11-2009, 00:34)  Det är precis det han gjort och fått avslag. Han är beredd och anpass beredningen, städa och diska efter han skalat potatisen som ju skulle vara tvättad och sen göra moset, men fick ändå nej av kommungubbarna. I Insjön utanför Clas Olsson har dom riktigt mos, vi såg när dom gjorde, också av tvättad potatis men var med smör o mjölk. Herregud man kokar ju potatis och han har ju godkända lokaler för livsmedelshantering. Han kokar ju korv, steker både hamburgare och gör sallad, har godkända kylar o.s.v. Är det mer hygieniskt att vispa pulvermos än att göra riktigt mos???? Det är ju det som är frågan..... Pulvermos är sällan jordigt, där är skillnaden. Man får inte blanda råa skitiga grönsaker och sköljd sallad mm i samma beredningsrum såvida man inte kan skilja det åt fysiskt eller i tid. Sen framgick det inte av artikeln hur han lokal var i övrigt men det borde gå att ordna.
--------------------
|
|
|
|
|
10-11-2009, 14:00
|
Medlem
Antal inlägg: 10 440
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 34

|
I sammanhanget vill jag rekommendera boken
"Korv, mos och människor " av Leif Eriksson
|
|
|
|
|
10-11-2009, 14:23
|

Medlem
Antal inlägg: 5 380
Medlem sedan: 03-08-2003
Medlem nr: 2 004

|
CITAT (KURT @ 10-11-2009, 14:00)  I sammanhanget vill jag rekommendera boken
"Korv, mos och människor " av Leif Eriksson Visst var det väl han som ägde Deiles korvkiosk vid Berns arena ( före detta Eyravallen ) ? Där hade de världens godaste mos förr !
--------------------
Glanshammar Närke Zon 3 Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov Vår vision är självklar och enkel, och samtidigt helt omvälvande. Den är allas lika värde och allas frihet. Vi kan inte drömma om, inte arbeta för, något mindre. Därför är vi socialister och feminister.
|
|
|
|
|
10-11-2009, 16:11
|
Medlem
Antal inlägg: 10 440
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 34

|
Riktigt potatismos i kiosken påminner ju faktiskt en hel del om pizzerian som använde riktigt kött i stället för fuskcharkvaror: http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=92086
|
|
|
|
|
10-11-2009, 16:27
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Markus_H @ 10-11-2009, 12:32)  Pulvermos är sällan jordigt, där är skillnaden. Man får inte blanda råa skitiga grönsaker och sköljd sallad mm i samma beredningsrum såvida man inte kan skilja det åt fysiskt eller i tid. Sen framgick det inte av artikeln hur han lokal var i övrigt men det borde gå att ordna. Hur mycket jord är det kvar i tvättad potatis? Isf kan det väl vara jordrester i sallad, gurka och tomater också  CITAT (KURT @ 10-11-2009, 14:00)  I sammanhanget vill jag rekommendera boken
"Korv, mos och människor " av Leif Eriksson Den fick maken i julklapp förra året, den är lite kul
--------------------
|
|
|
|
|
10-11-2009, 16:46
|

Medlem
Antal inlägg: 94 312
Medlem sedan: 07-10-2007
Medlem nr: 12 751

|
Borde kunna fixas med åtskillnad mellan potatis- och grönsaksskölj. Riktigt potatismos är ju en läckerhet medan pulvermos är nödproviant....
Redigerat av Aqvakul: 10-11-2009, 16:47
--------------------
Har du också ett stort monster under sängen?  zon 1
|
|
|
|
|
10-11-2009, 17:05
|
Medlem
Antal inlägg: 8 016
Medlem sedan: 12-04-2004
Medlem nr: 3 244

|
CITAT (Aqvakul @ 10-11-2009, 16:46)  Borde kunna fixas med åtskillnad mellan potatis- och grönsaksskölj. Riktigt potatismos är ju en läckerhet medan pulvermos är nödproviant.... Tror han försökt det mesta det är politikerna i Knivsta som är livrädda för att göra nåt fel tro jag. Förr hade Blå band frystorkade potatisflingor som man gjorde i ordning med mjölk o smör, det blev inte riktigt som tillagat mos men bra mkt bättre än pulver. Tro att det skulle gå o sälja idag igen jag, nu när det debatteras så mkt om snabbmatens innehåll.
--------------------
|
|
|
|
|
10-11-2009, 21:42
|

Medlem
Antal inlägg: 3 217
Medlem sedan: 25-03-2008
Medlem nr: 14 814

|
Jag fattar inte Neta, vad du menar... Kanske är jag alldeles för trött..? Trots att jag har läst bifogad länk så fattar jag inte...? Menar kommunen i Knivsta att det är för "smutsigt" av gatuköket/restaurangen att göra sin egen potatismos..? Hur ska dom i så fall göra för att det ska vara till belåtenhet för Knivsta kommun...? Jag gissar (vet) att hela kommunen inom äldreboendena i Sundsvalls Kommun gör sitt eget mos, av och till, i alla fall... Kanske olika kommuner har olika regler...?
|
|
|
|
|
10-11-2009, 21:47
|

Medlem
Antal inlägg: 8 776
Medlem sedan: 02-01-2006
Medlem nr: 6 891

|
CITAT (Sussie F-Flower @ 10-11-2009, 21:42)  Jag fattar inte Neta, vad du menar... Kanske är jag alldeles för trött..? Trots att jag har läst bifogad länk så fattar jag inte...? Menar kommunen i Knivsta att det är för "smutsigt" av gatuköket/restaurangen att göra sin egen potatismos..? Hur ska dom i så fall göra för att det ska vara till belåtenhet för Knivsta kommun...? Jag gissar (vet) att hela kommunen inom äldreboendena i Sundsvalls Kommun gör sitt eget mos, av och till, i alla fall... Kanske olika kommuner har olika regler...?  Olika kommuner får inte ha olika regler. Det är nationell lagstiftning och EU-lagar som reglerar livsmedelshantering. Däremot kan de tolka direktiven olika.
--------------------
|
|
|
|
|
10-11-2009, 21:56
|

Medlem
Antal inlägg: 3 217
Medlem sedan: 25-03-2008
Medlem nr: 14 814

|
CITAT (Markus_H @ 10-11-2009, 21:47)  Olika kommuner får inte ha olika regler. Det är nationell lagstiftning och EU-lagar som reglerar livsmedelshantering. Däremot kan de tolka direktiven olika. Tack Markus! OM dom inte får ha olika regler, vad dåligt av lagstiftarna att inte sätta så pass tydliga regler att de inte kan missuppfattas...!!!  ...då kan dom väl få skylla sig själva,,,?
|
|
|
|
|
11-11-2009, 06:19
|
Medlem
Antal inlägg: 10 440
Medlem sedan: 01-11-2002
Medlem nr: 34

|
Det är väldigt stor skillnad på ett storkök och ett litet gatukök. Ett storkök har inga problem att separera olika verksamheter. I ett storkök kan man också skilja dem åt tidsmässigt, eftersom man bara lagar ett mål mat per dag. Men det finns ju många gatukök som lyckas lösa det här utan problem, och gör det helt enligt alla föreskrifter. Men det verkar ju uppenbart att denna gatuköksägaren verkar ha väldigt bestämda åsikter!
|
|
|
|
|
  |
1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
0 medlem(mar):
|
|
 |
|