CITAT (Myosotis @ 20-03-2010, 19:25)

Jag brukar göra vaniljglass efter ett något förändrat recept som egentligen är vaniljkräm (fyllning i bakverk). Det är vansinningt gott och om du gör den lite tunnare (mindre stärkelse) borde det bli världens godaste vaniljsås.
1 vaniljstång
5 dl mjölk
5 äggulor
1½ dl socker
(3 msk) maizena
½ dl rom (kan uteslutas; ska enligt originalreceptet vara punsch)
Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och koka upp med mjölken. Jag brukar låta det dra ganska länge för jag inbillar mig att det blir ännu mer smak då. Rör ihop äggulor, socker och maizena. Häll hälften av den kokande mjölken i äggsmeten, lite i taget under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka under vispning tills den blir tjock. Smaksätt med rom. (Om den ska vara barnvänlig kan du ju låta romen koka med så alkoholen försvinner, lite smak borde det bli kvar.)
Åhh vad gott det lät! Den ska jag prova nästa gång!
750 kvm villaträdgård i Mölndal (zon 2) och torp med obegränsade odlingsmöjligheter.