Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Hemmagjord vaniljsås, har ni något bra recept?
          zissi
          Inlägg 19-03-2010, 11:49
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Fick för mig att göra egen vaniljsås till blåbärspajen på släktkalaset i helgen. Finns ju massa recept på nätet men jag tänkte om ni har något recept som ni vet blir gott och inte är alltför krångligt att göra. Eller annars blir det vaniljvisp och gammaldags gräddglass. Vi får se var det landar sweatingbullets.gif . Dammet ska ju bort med och fönstren ska de se igenom sweatingbullets.gif

          thanks.gif på förhand!

          Redigerat av zissi: 19-03-2010, 11:52


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 13)
          Fny
          Inlägg 19-03-2010, 12:07
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 823
          Medlem sedan:
          11-05-2009
          Medlem nr: 23 163



          Har aldrig testat men nu blev jag också sugen på att göra egen!


          --------------------
          Glada hälsningar från Fny!
          Liten trädgård i zon 4
           
          Citera
          JRo
          Inlägg 19-03-2010, 12:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          05-09-2008
          Medlem nr: 18 731



          Jag har flera gånger gjort (allergivänlig) vaniljkräm på kokosmjölk och rismjölk och jag tycker att vanilj och kokos är väldigt gott ihop.
          Mitt recept:
          2 msk vaniljsocker
          2 msk socker
          2 dl kokosmjölk
          3 dl rismjölk
          2 msk margarin
          2 msk potatismjöl

          Minskar man på redningen blir det ju sås i stället och rismjölken kan man ju byta mot vanlig mjölk/grädde allt efter tycke och smak. Enda tråkiga med denna allergivariant att den blir trist i färgen, men med smör/mjölk borde den se trevligare ut.
          Tycker definitivt att du ska prova att koka själv, tar bara några minuter, och du slipper alla onödiga E-nummer.

          Redigerat av JRo: 19-03-2010, 12:57


          --------------------
          750 kvm villaträdgård i Mölndal (zon 2) och torp med obegränsade odlingsmöjligheter.
           
          Citera
          sqrulan
          Inlägg 19-03-2010, 18:42
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 3 211
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 264



          Vaniljsås:

          4 dl mjölk
          2 tsk potatismjöl
          1 äggula

          smaksätt med 1 tsk vaniljsocker
          och 2 tsk strösocker, öka mängden vaniljsocker för mera smak.

          Blanda alla ingredienser och låt såsen sjuda under kraftig vispning.


          --------------------
           
          Citera
          Myosotis
          Inlägg 20-03-2010, 19:25
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 19 798
          Medlem sedan:
          30-09-2007
          Medlem nr: 12 674



          Jag brukar göra vaniljglass efter ett något förändrat recept som egentligen är vaniljkräm (fyllning i bakverk). Det är vansinnigt gott och om du gör den lite tunnare (mindre stärkelse) borde det bli världens godaste vaniljsås.

          1 vaniljstång
          5 dl mjölk
          5 äggulor
          1½ dl socker
          (3 msk) maizena
          ½ dl rom (kan uteslutas; ska enligt originalreceptet vara punsch)

          Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och koka upp med mjölken. Jag brukar låta det dra ganska länge för jag inbillar mig att det blir ännu mer smak då. Fiska upp vaniljstången. Rör ihop äggulor, socker och maizena. Häll hälften av den kokande mjölken i äggsmeten, lite i taget under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka under vispning tills den blir tjock. Smaksätt med rom. (Om den ska vara barnvänlig kan du ju låta romen koka med så alkoholen försvinner, lite smak borde det bli kvar.)

          Redigerat av Myosotis: 20-03-2010, 22:40


          --------------------
          Det ska gå.

           
          Citera
          zissi
          Inlägg 20-03-2010, 19:58
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Tack för alla bra recept thanks.gif


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          JRo
          Inlägg 20-03-2010, 20:07
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          05-09-2008
          Medlem nr: 18 731



          CITAT (Myosotis @ 20-03-2010, 19:25) *
          Jag brukar göra vaniljglass efter ett något förändrat recept som egentligen är vaniljkräm (fyllning i bakverk). Det är vansinningt gott och om du gör den lite tunnare (mindre stärkelse) borde det bli världens godaste vaniljsås.

          1 vaniljstång
          5 dl mjölk
          5 äggulor
          1½ dl socker
          (3 msk) maizena
          ½ dl rom (kan uteslutas; ska enligt originalreceptet vara punsch)

          Dela vaniljstången, skrapa ut fröna och koka upp med mjölken. Jag brukar låta det dra ganska länge för jag inbillar mig att det blir ännu mer smak då. Rör ihop äggulor, socker och maizena. Häll hälften av den kokande mjölken i äggsmeten, lite i taget under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och koka under vispning tills den blir tjock. Smaksätt med rom. (Om den ska vara barnvänlig kan du ju låta romen koka med så alkoholen försvinner, lite smak borde det bli kvar.)



          Åhh vad gott det lät! Den ska jag prova nästa gång!


          --------------------
          750 kvm villaträdgård i Mölndal (zon 2) och torp med obegränsade odlingsmöjligheter.
           
          Citera
          LasseB
          Inlägg 22-03-2010, 18:23
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 513
          Medlem sedan:
          16-08-2007
          Medlem nr: 12 065



          CITAT (JRo @ 19-03-2010, 12:56) *
          Jag har flera gånger gjort (allergivänlig) vaniljkräm på kokosmjölk och rismjölk och jag tycker att vanilj och kokos är väldigt gott ihop.
          Mitt recept:
          2 msk vaniljsocker
          2 msk socker
          2 dl kokosmjölk
          3 dl rismjölk
          2 msk margarin
          2 msk potatismjöl

          Minskar man på redningen blir det ju sås i stället och rismjölken kan man ju byta mot vanlig mjölk/grädde allt efter tycke och smak. Enda tråkiga med denna allergivariant att den blir trist i färgen, men med smör/mjölk borde den se trevligare ut.
          Tycker definitivt att du ska prova att koka själv, tar bara några minuter, och du slipper alla onödiga E-nummer.


          Nja inte riktigt (läs på baksidan av vaniljsockerburken) men en bra bit på vägen mot E-frihet
           
          Citera
          mojan
          Inlägg 23-03-2010, 19:33
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 1 785
          Medlem sedan:
          18-03-2007
          Medlem nr: 9 395



          Inget går upp mot att använda riktig vaniljstång.


          --------------------
          Zon 3
           
          Citera
          zissi
          Inlägg 23-03-2010, 20:11
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 3 077
          Medlem sedan:
          01-05-2005
          Medlem nr: 5 640



          Hur många tsk eller msk vaniljsocker är en vaniljstång månntro?


          --------------------
          Balkong- och frilandsodling i zon 3
           
          Citera
          solrosblomman
          Inlägg 15-06-2010, 14:28
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 1
          Medlem sedan:
          15-06-2010
          Medlem nr: 31 231



          Håller helt med mojan, vaniljsås med äkta vaniljstång smakar bäst. Prövade det här receptet härom dagen http://www.webbkokbok.se/recept/vaniljsas.html passade jätte gott till blåbärspaj. Nästa gång tror jag att jag ska testa den där med kokosmjölk, lät spännande. Kul med nya recept smile.gif
           
          Citera
          kerstin z5-6
          Inlägg 15-06-2010, 21:44
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          Gör bara med vaniljstång, inget slår det smile.gif Obs såsen SKA vara svartprickig smile.gif


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera
          Gossen Ruda
          Inlägg 16-06-2010, 17:42
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 23 957
          Medlem sedan:
          08-11-2002
          Medlem nr: 296



          Det hör väl också till när man gör enligt sqrulans recept att det skall bränna fast något i botten på kastrullen. Jag har aldrig klarat mig undan det.biggrin.gif


          --------------------
          Mera Japan-pop åt svenska folket AKB48と日本を発見するには、長い時間に起こった最高のことです

          Straight for ever. Cogito, ergo sum.
           
          Citera
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 17-06-2010, 17:15
          Länk hit: #14


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Varför krångla till det när råkräm är en mycket enklare och snabbare "vaniljsås"?

          Leilas råkräm:

          Råkräm (snabb hemvispad vaniljsås)
          1 st färsk vaniljstång
          6 st ekologiska äggulor
          1 dl strösocker
          3 dl vispgrädde
          3 dl grekisk yoghurt (10%)

          Råkräm: dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig. Blanda den med yoghurten och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.



          Jag har gjort kokt vaniljsås en gång och ingen ville äta den, den smakade ju inte som köpevarianten.

          Redigerat av Åsa, mälardalen zon 2: 17-06-2010, 17:16


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 20:49
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon