CITAT (Miko @ 04-07-2011, 21:28)

De gulröda ”svenska bigarråerna” verkar också vara sortäkta och smakar dessutom bra och kan till skillnad från klarbär ätas som de är. Tveksamt om de, som klarbär duger till saft och sylt dock.
Hur har du kommit fram till att de gulröda bigarråerna är sortäkta? Åsa skrev ju att det måste ympas. Har du fått småträd från kärnor eller på något annat sätt lyckats föröka dom utan ympning?
Klarbären från trädet som grannen hade var väldigt goda att äta som dom var när dom mognat ordentligt. Jag tål inte söta saker så bra så för mig är det bättre med klarbär. När man vant sig av med sött så smakar alla bär mindre surt. Jag äter aldrig socker eller sötade produkter.
Vi skördade en jätteskål gulröda bigarråer igår och jag kan bara äta 10 åt gången
Jag som tidigare älskade bigarråer och fågelbär så jag kunde åka 10-15 mil för att få tag i dom.