Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rabarberfromage, ... jag längtar efter sommar!
          Ina
          Inlägg 09-01-2004, 17:55
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Här kommer ett riktigt sommarrecept! Jag sitter och går igenom lite recept och lägger in på datorn. Nu har jag hittat ett favoritrecept som fick mej att få sommarabstinens...

          Rabarberfromage

          500 gram färsk rabarber
          2,5 dl rårörsocker
          2 dl lätt crème fraiche
          2,5 dl vispbar mellangrädde
          1 msk gelatinpulver

          Rensa och skölj rabarbern och dela den i småbitar. Koka rabarberbitarna med sockret tills de mjuknat. Låt svalna. Blanda i crème fraiche, vispad mellangrädde och smält avsvalnat gelatin. Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem kallt i några timmar. Garnera med clementin- eller sharonklyfta och citronmeliss.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar (1 - 12)
          vickeva
          Inlägg 09-01-2004, 17:56
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 429
          Medlem sedan:
          14-10-2003
          Medlem nr: 2 441



          åååååååååååååååååå nej,
          jag som har börjat banta....


          --------------------
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 09-01-2004, 17:57
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          ..det ska vara lätt crème fraiche och 27%-ig grädde... wink.gif
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 09-01-2004, 18:04
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          CITAT (vickeva @ 09-01-2004, 17:56)
          åååååååååååååååååå nej,
          jag som har börjat banta....

          Ingen fara, vi har säkert glömt bort det här tipset när det blir aktuellt med rabarber igen. sleep.gif

          tongue.gif wub.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 09-01-2004, 18:05
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Jag kan lyfta upp tråden!!! He he!!!
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 09-01-2004, 18:08
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Har sparat receptet! biggrin.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          vickeva
          Inlägg 09-01-2004, 18:10
          Länk hit: #7


          Medlem
          Antal inlägg: 1 429
          Medlem sedan:
          14-10-2003
          Medlem nr: 2 441



          Jag har också sparat receptet, dessutom tror jag att jag har fjolårsrabarber i frysen... sad.gif


          --------------------
           
          Citera
          Berith
          Inlägg 09-01-2004, 18:13
          Länk hit: #8


          Medlem
          Antal inlägg: 15 282
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 18



          Oj vilken tur jag har då! Jag rensade ur frysen före jul och kokade saft av en massa överblivna bär och rabarber. ohmy.gif


          --------------------
          ----<--<-@ Att dölja ett fel med en lögn är som att dölja en fläck med ett hål. @->-->----
           
          Citera
          Ina
          Inlägg 09-01-2004, 18:14
          Länk hit: #9


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Då skall jag göra dej riktigt "ledsen" Vickeva.. Det går utmärkt att använda fryst rabarber... unsure.gif
           
          Citera
          Virgo
          Inlägg 09-01-2004, 23:30
          Länk hit: #10


          Medlem
          Antal inlägg: 1 934
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 17



          Och riktig tidig, go och mjäll rabarber får man om en hink eller stor svart plastkruka stjälps över rabarbern när den precis börjar synas på våren.
          Den får växa till sig under krukan och blir kalasgod.


          --------------------
          mvh
          Virgo


          Den som hittar stavfel får behålla dessa!
           
          Citera
          Smekajsa
          Inlägg 12-04-2004, 07:16
          Länk hit: #11


          Medlem
          Antal inlägg: 727
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 230



          CITAT (Ina @ 09-01-2004, 18:55)
          Här kommer ett riktigt sommarrecept! Jag sitter och går igenom lite recept och lägger in på datorn. Nu har jag hittat ett favoritrecept som fick mej att få sommarabstinens...

          Rabarberfromage

          500 gram färsk rabarber
          2,5 dl rårörsocker
          2 dl lätt crème fraiche
          2,5 dl vispbar mellangrädde
          1 msk gelatinpulver

          Rensa och skölj rabarbern och dela den i småbitar. Koka rabarberbitarna med sockret tills de mjuknat. Låt svalna. Blanda i crème fraiche, vispad mellangrädde och smält avsvalnat gelatin. Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem kallt i några timmar. Garnera med clementin- eller sharonklyfta och citronmeliss.

          Har precis hittat den här sidan och det första man stöter på är ett smarrigt recept på rabarber." De" är en bra bit på väg nu ..........
           
          Citera
          myskmadra
          Inlägg 21-04-2004, 21:27
          Länk hit: #12


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          CITAT (Ina @ 09-01-2004, 18:55)
          Rabarberfromage

          Verkar helsmarrigt. Jag vattnade på min rabarber häromdan och nu är den nån dm hög, om nån vecka är det kanske dags att börja skörda?!?
          Som den viktväktare jag är måste jag genast börja spara på pointsarna. smile.gif


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          Blomstersmurfen
          Inlägg 22-04-2004, 09:47
          Länk hit: #13


          Medlem
          Antal inlägg: 471
          Medlem sedan:
          15-04-2003
          Medlem nr: 1 162



          Varför vänta till sommaren? Jag såg rabarber på affären häromdagen för 7,90/kilo!!!


          --------------------
          Mälaröarna, zon+microklimat 3+2+1
           
          Citera

          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 08:12
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon