Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > bröd med ägg, inbakat
          vanjalarsa
          Inlägg 08-04-2009, 07:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 1 376
          Medlem sedan:
          02-04-2008
          Medlem nr: 14 996



          Såg i en tidning ett recept på hur man kan baka bröd med ägg inbakat. Ett helt ägg alltså.
          Tänkte att det ska jag göra till påsk...
          DEt är bara det att jag hittar inte receptet. KOmmer inte ihåg i vilken tidning det var.
          Är det någon av er som vet hur man gör ??
          Jättetacksam för svar och tips!
          mvh vanjalarsa rolleyes.gif

          ps: : valde inte "recepttråden eftersom det här är inget man odlar i trädgården...inte jag iallafall... naughty.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Red Top
          Inlägg 08-04-2009, 08:16
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 776
          Medlem sedan:
          24-05-2008
          Medlem nr: 16 329



          Kan det vara det här?
          Saxat ur Dalademokraten:


          "Påskbröd med ägg

          Ett härligt solgult bröd med inbakat ägg passar på påskbuffén. Durumvete finns numera i de flesta matbutiker. Kan ersättas med vetemjöl special. 25 g jäst 4 dl vatten 2 tsk gurkmeja 1 msk salt 20 g smör 1-2 msk honung 4 dl durumvetemjöl 8 dl vetemjöl special 2 ägg Smula jästen i en bunke, rör ut med fingerljummet vatten tills jästen löst sig. Tillsätt gurkmeja, salt, smält smör och honung och blanda. Rör ner durumvetet och hälften av det andra mjölet. Rör om och häll i resten lite i taget. Arbeta ihop till en fast, smidig deg som släpper kanterna. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord och forma till en rund boll med en grop i mitten. Lägg ett rått ägg i hålet och jäs ytterligare en halvtimme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i 20-25 minuter."



          --------------------


          Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.

          Jevgenij Jevtusjenko



           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 02:11
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon