Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Kirskål, Hur sköter jag min kirskål?
          Rosie F.
          Inlägg 21-05-2004, 21:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          21-05-2004
          Medlem nr: 3 666



          Förlåt. Min rubrik är bara på skoj, men min undran är mera seriös och jag tänkte att jag skulle testa min tanke på kunniga människor innan jag gör något överilat.

          Jag har ett mosshörn där gräset inte riktigt vill växa. Det är mörk och lite...(hur ska jag säga..?) tillslutet, trångt, inte så luftigt. Ja, ni förstår kanske? Jag funderar på att plantera azalea i det hörnet, den ska ju klara skugga. Nu till kirskålen. I anslutning till vår trädgård har vi den växande i rika mått och detta innebär att jag inte anlägger någon odling vid trädgårdsgränsen. Det här planerade buskage skulle dock gränska till kirsodlingen så självklart kommer den inpromenerande under azaleorna som en självbjuden gäst.

          Min tanke är då att varför ge sej in i ett krig man ej kan vinna? Hur skulle det se ut med ett azaleabuskage med kirskålen som marktäckare? Och framför allt: Skulle azaleorna orka med konkurransen?

          Nån som har någon tanke?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Hannele
          Inlägg 21-05-2004, 23:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 732
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 22



          CITAT (Rosie F. @ 21-05-2004, 22:47)
          Skulle azaleorna orka med konkurransen?

          Ja, väletablerade större azaleor är det inget problem med.



          Piroger med kirskål o ost

          1 literpåse späda blad från kirskål som du plockat samma dag
          3 plattor smördeg
          200 gr ost som du river grovt

          Tina smördegsplattorna och kavla ut dom något - dela plattorna mitt itu så du får två fyrkanter av varje platta. Förväll kirskålsbladen i kokande vatten någon minut, krama ur vätskan och hacka bladen fint - blanda kirskålen med den rivna osten. Fördela blandningen på smördegsplattorna, blöt kanterna på plattorna och vik ihop till en triangel. Tryck till kanterna med en gaffel så pirogerna håller ihop under gräddning. Pensla med mjölk eller uppvispat ägg. Grädda i 225 graders ugn 10-15 minuter.


          --------------------
          Carpe Diem. Fånga dagen.

          Ta ingen skit, tjejer! Grynet
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 24-07-2025, 13:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon