I dessa bistra tider tycker jag att den här tråden förtjänar en puff! (sökte efter kirskålsrecept egentligen, men spårar gladeligen ur)
Mitt bidrag blir ett smörgåspålägg, Linspastej från Annas mat, ursprungligen: Koka gröna linser på vanligt sätt. Häll av vattnet och mixa med örtsalt, örtkryddor (färska helst) och lite oliv- eller rapsolja. Klart! Lite ljummen på knäckemacka är det en delikatess tycker jag. Men efter någon dag i kylen har smakerna gått ihop bättre. Frys ner i småburkar och ta fram när det är mycket månad kvar i slutet av lönen, eller när man inte har lust att sticka och handla.
Fast den ser inte mycket ut för världen. Så lite grönsaker är inte fel, paprika men den är dyr nu, riven morot, rädisor...
Jag varierar den med bönor i stället för linser, kör ibland i lite fetaost, eller liknande.
--------------------
Erfarenhet är värdelöst, du har den alltid strax efter att du behövde den.
|