Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Ett år gammal vispgrädde...
          tepa
          Inlägg 09-05-2009, 10:29
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 670
          Medlem sedan:
          31-12-2007
          Medlem nr: 13 427



          Hej

          Denna fråga kanske inte riktigt hör hit, men jag frågar ändå. Jag tog fram två burkar vispgrädde ur frysen i morse. Ska laga potatisgratäng till middag. Pä den ena burken stod det 11.2.2008. Duger den ? Bara att slänga ?

          Hälsn Tepa
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Whiskuchi
          Inlägg 09-05-2009, 17:14
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 911
          Medlem sedan:
          31-07-2005
          Medlem nr: 6 274



          Jag skulle tinat den och luktat. Mjölkprodukter kan såvitt jag vet inte bli dåliga utan att lukta illa - är lukten ok är produkten ok.


          --------------------
          Don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience.
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 09-05-2009, 18:44
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (Whiskuchi @ 09-05-2009, 18:14) *
          Jag skulle tinat den och luktat. Mjölkprodukter kan såvitt jag vet inte bli dåliga utan att lukta illa - är lukten ok är produkten ok.



          Jodå, eftersom de är pastöriserade så avdöas ju de naturliga mjölksyrabakterierna, medan sporbildare överlever pastöriseringen. Så speciellt i feta mjölkprodukter kan man få t ex Bacillus cereus, och det är främst den som bestämmer bästföredag. Men har den legat i frysen, så är det ju inget problem med bakterier.
           
          Citera
          Biggan_
          Inlägg 10-05-2009, 09:59
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 35 147
          Medlem sedan:
          15-04-2005
          Medlem nr: 5 447



          CITAT (KURT @ 09-05-2009, 19:44) *
          Jodå, eftersom de är pastöriserade så avdöas ju de naturliga mjölksyrabakterierna, medan sporbildare överlever pastöriseringen. Så speciellt i feta mjölkprodukter kan man få t ex Bacillus cereus, och det är främst den som bestämmer bästföredag. Men har den legat i frysen, så är det ju inget problem med bakterier.


          Men vispgrädde är ju fet, och fett härsknar även i frysen.


          --------------------
          Biggan
          *****************
          Systematik är att sätta den ena foten framför den andra när man går och inte tvärtom.
          Eyvind Johnson

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 09-08-2025, 23:33
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon