Jag har väl lite mer kött på benen nu i alla fall.
Kvävegödsla jordgubbar kan man göra efter de har gett sin skörd. Så grästäcka jordgubbar kan man nog göra.
Fosfor är jag lite osäker på hur man får tag i organisk. Det mest effektiva torde vara råfosfat eller stenmjöl (tror både är gokända i krav-märkta odlingar). Enligt de rapporter och undersökningar jag hittat så verkar Vallört vara mycket användbar som Kaliumkälla.
Vallörten är relativt ovanlig, men växer i täta bestånd där de finns. Plocka med förnuft. Det går att skära av Vallörten nere vid basen och lämna cirka 5-10 cm så ska den ta sig igen.
Får återkomma med lite mer praktisk erfarenhet efter sommaren. Är just nu tagen att testa lite olika metoder. Dessutom verkar inte solen komma igång riktigt (har varit kallt och regnigt länge nu) så det växer överlag ganska långsamt. Ifall solen tittar fram nu lär det bli en rejäl tillväxt dock tror jag!