Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Min första omgång bondbönor, - när skördas de?
          annelito
          Inlägg 21-07-2009, 14:43
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 255
          Medlem sedan:
          13-06-2003
          Medlem nr: 1 691



          Jag sådde bondbönor för första gången i år och oj vad de växer!
          Först trodde jag att det inte skulle bli något eftersom blommorna blev svarta och vissnade, sen förstod jag att bönan ändå blev bra i slutändan. Tror jag. Har ju inte skördat än men jag öppnade en häromkvällen och det såg himla fint ut. Men jag vet inte när jag ska skörda?!

          Nu är dom sammetslena utanpå, är dom alltid det? Och inuti var det som världens "fluff-fluff", försvinner det när bönan börjar bli klar eller vad ska jag gå på när jag ska kolla efter "skördetidstecken"?
          Jag vill ju verkligen inte var för sent ute...

          Och vad gör ni med era bonbönor? Äter dom färska direkt under plockningen eller förväller eller kokar direkt och hur länge? Kom med vilka tips ni än har!
          Tacksam för all guidning om bondbönan!

          Här lite bilder:

          Bifogad fil  bean5.jpg ( 237.3k ) Antal nedladdningar: 89


          Bifogad fil  bean1.jpg ( 203.12k ) Antal nedladdningar: 63


          Bifogad fil  bean2.jpg ( 197.39k ) Antal nedladdningar: 63


          Bifogad fil  bean3.jpg ( 139.07k ) Antal nedladdningar: 61


          --------------------
          "Lycka är att göra det man vill och vilja det man gör".
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          rosita
          Inlägg 21-07-2009, 16:09
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 781
          Medlem sedan:
          26-04-2005
          Medlem nr: 5 587



          Jag skördar mina när baljorna är helt fyllda och då är de inte "sammetslena" längre. Jag spritar dem, kokar dem i 30 minuter och sen tar jag av det yttre beige-färgade skalet så bara den gröna innersta bönan blir kvar. Sen lägger jag dem i frysen när de kallnat. När jag spritar dem är jag noga med att ta bort det lilla fästet som fäster bönan vid baljan, eftersom jag läst någonstans att den kan göra att bönan får en bitter smak.

          Jag använder mina frysta bönor i grytor och soppor.

          Man kan visst torka bönorna också, men det har jag aldrig gjort.


          --------------------
          Rosita zon 1

          www.ankispassion.blogg.se

          www.dromtolkning.blogg.se
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 16-10-2025, 03:41
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon