CITAT (Åsa zon 6 @ 02-06-2004, 21:44)

/....../
Den rena maskrossaften blir inte besk, utan mer läskande åt rabarberhållet.
Har man i vinjäst börjar det väl jäsa? Det kan ju vara ett alternativ om man vill göra maskrosvin.
Man får verkligen en lite annorlunda syn på sina maskrosor sedan man kokat saft på dem och upptäckt att de faktiskt är till lite nytta också.
Åsa
I Sannas Likörbok av Sanna Töringe, finns ett recept på maskroslikör.
Jag älskar hennes sätt att skriva, hon är så poetisk.
Tusen gula blommorDet sägs att man blir märkligt påverkad av maskrosor.
Jag samlar de små honungsmättade solarna på flaska genom att göra likör.
När jag mitt i vintern dricker ett litet glas så fylls jag faktiskt av berusning
och genom mig strömmar en vild längtan efter nyss utsläppta kors råmande
och tusen gula blommor i illande grönt gräs
Maskrosberusning!
(hmm bilden fungerade inte, testar en annan)
Redigerat av yaowsa: 30-07-2009, 21:10