Medlem
Antal inlägg: 516
Medlem sedan: 21-08-2004
Medlem nr: 4 341
Lärde mig detta i Kanada: köp färsk majs med blasten kvar och lägg på grillen som de är (dvs med blasten kvar). Om det är jättemånga lager blast kan man ta av några. Ta ev. också av "tofsen" som sticker ut längst fram (den brinner så bra...) Majsen blir perfekt, ångkokt och inte bränd. När den är klar drar man ner blasten över änden och om det är en liten skjälk kvar på kolven kan man t.o.m. hålla den som en klubba. Bre på smör och salt och peppar. Mums.
Medlem
Antal inlägg: 516
Medlem sedan: 21-08-2004
Medlem nr: 4 341
Nja, Leila skalar bort all blasten enligt beskrivningen i länken. Jag tycker det är svårt att få majsen klar men inte helt bränd då. Poängen med mitt tips är att ha kvar blasten så att majsen "kokas" i sin egen saft därinne och då blir helt klar. Om man vill ha lite grillyta kan man ju ta av blasten mot slutet och lägga på kolvarna bara.
Ett bra tips från Leila är dock att ha på lite torkad chili på majsen - kanongott!