Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Enkelt recept på "körsbärssylt"
          Aklejruta
          Inlägg 31-08-2009, 16:07
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Vi har en stor buske av prunustyp som så här års får gula bär, ser ut som körsbär. De är sötsyrliga. Jag ville gärna använda dem till sylt eller marmelad. Om man gör typ körsbärssylt, måste man kärna ur dem? Det verkar mycket tidsödande. Finns inget enklare recept. Någon som har det blir jag glad.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Aklejruta
          Inlägg 04-09-2009, 21:33
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 20
          Medlem sedan:
          18-06-2008
          Medlem nr: 16 880



          Jag använde mitt största durkslag och passerade bären men mycket blev ändå kvar i silen. Till slut ställde jag mig och fiskade upp kärnorna med en sked, det tog tid. Onödigt egentligen, det finns massor av bär kvar, som inte kommer till nytta. Sylten blev jättesur, hu!. Jag fick ta i en hel del socker. Tror inte att jag orkar ta hand om resterande bär.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 00:50
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon