Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Nu är maskrossaften klar!, ...och den blev riktigt god
          Åsa zon 6
          Inlägg 29-05-2004, 21:39
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 113
          Medlem sedan:
          01-04-2003
          Medlem nr: 1 034



          Nu har jag gjort två varianter på maskrossaft. Jag föredrar nog den med citroner i, dels får man mer saft av samma mängd maskrosor, dels tycker jag att den är godare... men smaken kan ju vara olika.

          Håll till godo! Ut och plocka!



          Citron- och maskrossaft

          2 citroner
          ca 1 liter maskrosor (bara det gula. Klipp bort den gröna blombottnen med en sax)
          2 liter vatten
          2 kg socker
          30 gr citronsyra
          2 krm natriumbensoat

          Skär citronerna i skivor och blanda dem med maskrosorna.
          Koka upp vattnet och häll i sockret, citronsyran och natriumbensoaten. Häll sedan alltihop över citron/maskrosblandningen.
          Låt det stå övertäckt i kylen i fyra dygn och rör om någon gång ibland.
          Sila alltihop och häll upp på flaskor.





          Ren maskrossaft

          ca 1 liter maskrosor (bara det gula)
          1-1½ liter vatten
          ½ kg socker
          1 msk citronsyra
          1 krm natriumbensoat

          Koka vattnet och häll det över maskrosorna.
          Blanda i citronsyran och natriumbensoaten.
          Låt det stå ett dygn.
          Sila och koka upp. Tillsätt sockret.
          Häll upp på flaskor.



          LYCKA TILL!

          Åsa
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          uno
          Inlägg 02-06-2004, 08:51
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 310
          Medlem sedan:
          06-11-2002
          Medlem nr: 256



          CITAT (Åsa zon 6 @ 29-05-2004, 22:39)
          Nu har jag gjort två varianter på maskrossaft. Jag föredrar nog den med citroner i, dels får man mer saft av samma mängd maskrosor, dels tycker jag att den är godare... men smaken kan ju vara olika.

          Håll till godo! Ut och plocka!



          Citron- och maskrossaft

          2 citroner
          ca 1 liter maskrosor (bara det gula. Klipp bort den gröna blombottnen med en sax)
          2 liter vatten
          2 kg socker
          30 gr citronsyra
          2 krm natriumbensoat

          Skär citronerna i skivor och blanda dem med maskrosorna.
          Koka upp vattnet och häll i sockret, citronsyran och natriumbensoaten. Häll sedan alltihop över citron/maskrosblandningen.
          Låt det stå övertäckt i kylen i fyra dygn och rör om någon gång ibland.
          Sila alltihop och häll upp på flaskor.





          Ren maskrossaft

          ca 1 liter maskrosor (bara det gula)
          1-1½ liter vatten
          ½ kg socker
          1 msk citronsyra
          1 krm natriumbensoat

          Koka vattnet och häll det över maskrosorna.
          Blanda i citronsyran och natriumbensoaten.
          Låt det stå ett dygn.
          Sila och koka upp. Tillsätt sockret.
          Häll upp på flaskor.



          LYCKA TILL!

          Åsa

          Skall det inte vara vinjäst?


          --------------------
          unozon1-2
           
          Citera
          Micke E
          Inlägg 29-09-2009, 20:51
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 109
          Medlem sedan:
          28-04-2009
          Medlem nr: 22 761



          CITAT (uno @ 02-06-2004, 09:51) *
          Skall det inte vara vinjäst?

          Farsan gjorde maskrosvin på den tiden det var lagligt.
          Idag är det jämställt med hembränning eftersom vin skall innehålla frukt
          eller fruktjuice thumbdown.gif
          Farsan använde troligen vanlig jäst samt citron för att smaksätta.
          Eftersom han var i det närmaste nykterist så fick det stå och lagras länge (minst ett halvår)
          och det vart rackarns så gott!!! Samt starkt flirting.gif
          Som alltid vid beredning av vin och öl är det viktigt att det får jäsa ut ordentligt
          samt rena kärl.
          Mvh!
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 08:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon