Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Mjöd
          Åsa, mälardalen ...
          Inlägg 09-06-2004, 14:34
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 18 595
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 31



          Här kommer ett läskande och gott mjödrecept:

          Mjöd
          3l vatten
          3dl socker
          ½ citron
          20 svartvinbärsblad
          1 ”ärta” jäst

          Skiva citronen. Lägg tillsammans med socker och vinbärsblad i en stor kastrull. Stöt ur smaken med en träslev. Häll på ljummet vatten och rör tills sockret lösts.Varmare vatten ger något beskare smak. Låt svalna till rumstemperatur och smula i jäst. Låt stå i rumstemperatur minst 12 tim., gärna ett dygn. Sila och häll upp på flaskor. Låt dem stå i rumstemperatur 1 dygn och ställ dem sedan i kylen. Öppna försiktigt, de kan pysa över.


          --------------------
          Mvh Åsa


          Människor kan diskutera, men naturen agerar. (Voltaire)
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 17-06-2004, 11:46
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Fler recept på mjöd.

          Jag hittade recpt på rabarbermjöd på hemsidan för TV-programmet Strömsö

          Rabarbermjöd

          Det här behöver du:

          ½ kg rabarber
          ½ kg socker
          5 l vatten
          ¼ tsk jäst
          russin


          Så här gör du:

          Skölj rabarbern, skär den i bitar och lägg bitarna i en stor skål eller kastrull. Häll sockret på rabarbern. Koka upp vattnet och häll det över rabarbern. Låt vattnet svalna tills det är ljummet. Ta lite av det avsvalnade vattnet i en kopp och lös upp jästen i det. Blanda skvätten med de andra ingredienserna. Låt mjödet jäsa i rumstemperatur till följande dag.

          Sila mjödet och tappa det på flaskor. Lägg några russin i varje flaska. Ställ svalt. Mjödet är färdigt att dricka då russinen flutit upp till ytan, dvs efter ca 3 dygn.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-08-2025, 08:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon