CITAT (KRT @ 06-10-2009, 09:39)

Självklart ska man kolla upp detta närmare!!! Insistera och om inte läkaren går med på det söker en annan läkare.
Det är ju av STOR vikt för den drabbade och dens familj att veta om det är totalt undvikande av allt som gäller, eller om t.ex. yoghurt går bra (har en bekant som är intolerant men klarar av mindre mängder yoghurt, en annan klarar mjölkpulver i mat men inte ren mjölk osv).....
Ett tips är också att kontakta en dietist (tror sjukhus har, annars kan man säkert be dem rekommendera en dietist) som kan ge tipd och råd om hur man ska lägga upp dieten för att inte riskera brister av olika slag. Kan man inte äta mjölkprodukter är det ju oerhört viktigt att man får i sig kalcium från annat håll, och att då äta livsmedel som blockerar upptag av kalcium är ju inte så bra....
Lycka till!
Varför är det så viktigt att man måste få reda på hur mycket laktos man kan äta? Vi är ju egentligen inte anpassade till att dricka mjölk efter spädbarnsstadiet så det är väl bra att undvika ändå. Om man är intolerant kan jag misstänka att det är dåligt att äta små mängder också, även om man inte märker av det så tydligt.
Kalcium finns ju som tillskott i all soja-, havre-, mandel-, ris-, quinoamjölk m.fl. Kalcium är inget problem. Att plocka bort mjölkprodukter är ganska enkelt bortsett från att man måste lära sig att undvika allting som innehåller mjölk. Rent kostmässigt så vet jag inte vad som skulle finnas i mejeriprodukter som man inte får i sig på annat håll. Är det någonting mer än kalcium?
Redigerat av Nauti: 07-10-2009, 06:40