Jag gjorde biffar igår och eftersom vi fått en extremt bra skörd med Carribean Red Habanero så testade jag med den i två av biffarna.. När Jag stekte dom började både jag och sambon att hosta.. Det sved i halsen av oset.. Så dom fick namnet tårgasbiffar. Om dom var starka? Nått så inåtah*****e. Men Habanerosmaken är så fruktansvärt fräsh på den..
saxat från Urbangarden.se
Habanero Carribean Red
Habanero Carribean Red
Art: Chinense
Ursprung: Mexico
Hetta: Extremt stark
Originating from the Yucutan Peninsula in Mexico, this pepper variety is FEROCIOUSLY HOT and measuring a scorching 445,000 scoville units. This makes it twice as hot as a standard Habanero Chile and over 80 times hotter than an Jalapeno Pepper! As well as the blistering heat, they have a lovely fruity flavour which makes them an excellent choice for use in salsa's, marinades and of course, in hot sauce.
Kan varmt rekomendera denna. Den verkar tålig och ger fortfarande frukt. den i växthuset blommar fortfarande!! visserligen i isolerat växthus men ändå.
Dock passar den nog mer i grytor och såser än att hacka ner den i en biff.