CITAT (Nauti @ 03-11-2009, 19:58)

Jag hade tänkt köra efter det här receptet:
http://www.fontana.se/recepies/default.asp...p;CategoryID=11.
Det verkar litet simpelt, så kom gärna med tips på hur man piffar upp receptet litet.
Jag väntar med spänning på LasseB:s version...
Din länk, liknar i vissa delar en bönsoppa jag brukar göra (men då använder jag en bit rökt sidfläsk...).
Så bär på rak arm, varför inte (
håll nere värmen!)
Bönor (jag föredrar Borlottibönor, blötlagda över natten, kokta långsamt)
Vitlök
Gul lök
Morot
Tomater (färska; alternativt Muttis hela utan sås)
Färsk chili
Någon potatis (alternativt pyttsmå pastastjärnor)
Och sen, man tager vad man haver
Ner med olja i gryta, knapp medelvärme
Skala och skär vitlök (mycket) grovt. Till två tycker jag att en hel vitlök är lagom. Ner i pannan. När vitlöken doftar nötaktigt i med:
Chili, fint hackad. Till två tycker jag att en okärnad spansk peppar är lagom. Veva runt.
efter ett tag i med:
hackad gullök. Veva runt. Håll koll på spisen, den ska hålla rätt låg temperatur.
Hack, hack, hack. Morötterna.
Potatis, hack, hack.
Grovhacka tomater, ta bort det gröna.
Ner med morötter, potatis och tomat i pannan. Veva runt.
Och "man tager vad man haver". Det kan göra skillnaden!
I med vatten (vi använder inte köpebuljong).
Puttra på låg värme (det får inte koka).
I med bönorna. Och mer vatten. Låt
knappt koka upp. Sänk värmen. Får bara sjuda.
Salta.
Smaka av.
Puttra på på svag värme.
Ja, jag vet inte...