Tack för alla svar
När det gäller att hacka så funkar det nog inte för vårt ändamål. Vi brukar göra vitlöksvatten. Dvs vi pressar vitlök i ett glas vatten och låter den dra en stund. Sedan silar vi av och dricker. Det är ju nyttigt med rå vitlök men väldigt stark för magen. Löst i vatten går det dock bra och det kan rekommenderas att gurgla sig med också vid förkylning.
När det gäller att riva på järn så är det så att vi köpt vitlök av en odlare och klyftorna är så pyttesmå så det skulle nog bli svårt. Det är dock en himmelsvid skillnad på smak i jämförelse med den man köper i affären. Hade jag bara haft plats så hade jag odlat egen.
Om man vill ha pressad eller hackad vitlök beror ju också på vad man skall använda den till.
Den där IKEA-pressen låter intressant, skall kolla på den. Den från ICA kan också vara något om man nu hittar den.
Redigerat av Christa: 07-11-2009, 09:46