CITAT (Christa @ 05-11-2009, 11:20)

Kan man hälla en lös och klibbig deg direkt mot bakplåtspapper? Jag trodde det fastnade då. Om man klär en aluminiumform med det så kan man ju inte pudra den med mjöl heller.
Ville bara vara säker innan jag provar.
Det kan i och för sig finnas oönskade ämnen i papper också men det är inte lätt att få reda på. Jag har själv använt bakplåtspapper på plåt till vanliga jästbröd.
Har inte varit inne på forumet på ett tag, så svaret har dröjt.
Degen till de surdegsbröd jag bakar är väldigt kletig/rinnig och den fastnar inte i papperet. När jag tagit ut bröden ur ugnen smörjer jag ovansidan med en klick smör, för att den inte ska bli stenhård. Sen låter jag brödan vara kvar i formarna tills de svalnat och är hanterbara. Lägger dem sedan i plastpåsar utan att försluta. Efter några timmar (fyra brukar vara lagom för att kunna skära brödet)tar jag ut dem och papperet går vädigt lätt att få bort.