Mycket positivt med ditt projekt om ätbara växter i bostadsmiljö. Andmat lovordar jag, har den som mat till min sköldpadda, samt vattenrenare och alghämmare i akvariet. Den finns vild här.
Ang. konstgödsel och de övriga växthusgaserna:
CITAT
Lustgas, N2O, har visat sig vara en stark växthusgas. Lustgasen har också den senaste tiden uppmärksammats bland annat i en artikel i den vetenskapliga tidskriften Science1 där man visar på att lustgasutsläppen ökar och att det även påverkar ozonskiktet negativt. En ganska problematisk gas med andra ord.
http://miljodoktorand.se/2009/10/16/avskaf...sgynnar-miljon/CITAT
Konstgödseln och de andra växthusgaserna
Vid själva tillverkningen av konstgödselkväve går det inte bara åt energi. Lustgas avgår också. Och dessutom är risken större att det läcker mer lustgas från mark som konstgödslats. En fördel för ekologiskt alltså, men med brasklappen att det är svårt att mäta avgången av lustgas från mark och att det ännu är ont om vetenskapliga undersökningar.
Och så till sist, konstgödseln påverkar också den tredje växthusgasen, metan. I konventionellt jordbruk är det vanligt att man sprider konstgödsel i form av ammoniumkväve. Detta hämmar bakteriernas nedbrytning av metan i markens luftfyllda porer.
http://www.krav.se/Konsument/Om-KRAV-markn...RAV-och-klimat/