Det blir alltid ett par "nya" (chili, citrongräs...) sorter till jul och midsommar, men löksillen är stående
Till fyra portioner Vattna ur 2 saltsillar i 12 timmar. Byt vatten en gång.
Lag: 1 dl ättiksprit 1,5 dl socker 2 dl vatten
Koka upp lagen, låt svalna, ställ kallt.
Torka av den urvattnade sillen. Skär upp den.
Godis i burken: 2 rödlökar, skär i klyftor/skivor 1 morot, skär i tunna slantar En liten bit pepparrot, tunt skuren Vitpepparkorn (ett tiotal, typ) Kryddpepparkorn (ett tiotal, typ) Ett par lagerblad Ett par matskedar senapsfrö
Varva sill med godis i burken. Häll över den kalla lagen. Låt stå kallt 5-6 dagar.
Senapssill är också lite av ett måste: Lägg in strömming, låt dem sedan rinna av, varva strömmingen med hovmästarsås, låt stå ett dygn.
--------------------
smuleborg - i ett torp mitt i skogen, tre mil norr om Stockholm. 
|