Nu innebär det ju inte att alla nyttigheter förstörs bara för att man värmer upp det. Men en stor del löses ut i vattnet vid kokning och liknande. Kring 30°C upphör enzymerna i växterna att fungera och kring 40°C börjar de brytas ner och förstöras. Det är väl främst det man vill bevara då det skall innebära en del fördelar bland annat att det skall underlätta för kroppens matspjälkningssystem.
Förmodligen skulle det innebära färre av de vanligaste folksjukdomarna eftersom de hittats i mindre utsträckning hos folk som endast äter levande föda. Men det kan mycket väl bero på att de som äter levande föda är mer hälsomedvetna i allmänhet, de flesta äter ju trots allt levande föda av hälsoskäl.
Redigerat av Nauti: 09-12-2009, 06:32
--------------------
Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
|