Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Levande MAT, Nästan allt nyttigt dör vid 46,4 grader
          legion6
          Inlägg 09-12-2009, 01:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 55
          Medlem sedan:
          15-07-2009
          Medlem nr: 24 830



          Vad skulle det innebära om alla gick över till levande mat?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          ängsvädd
          Inlägg 09-12-2009, 12:54
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa enligt denna sajt:

          CITAT
          Haricot verts och andra späda bönor går även bra att äta råa.
          http://www.recepthjalpen.se/grona-bonor.html


          Gröna ärtor går också bra att äta råa.

          KRT: D-vitamin tror jag att jag får från fisk och räkor men är inte säker. Ska kolla upp det. Finns inte det i mjölk också?


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          Nauti
          Inlägg 09-12-2009, 13:40
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 276
          Medlem sedan:
          06-06-2008
          Medlem nr: 16 626



          CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 12:54) *
          Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa enligt denna sajt:
          Gröna ärtor går också bra att äta råa.

          KRT: D-vitamin tror jag att jag får från fisk och räkor men är inte säker. Ska kolla upp det. Finns inte det i mjölk också?
          Jag gjorde hummus på gröna ärtor förra veckan, det var både gott och såg gott ut tyckte jag så visst går det bra.

          D-vitamin finns främst i animalier och vissa svampar t.ex. kantareller samt i berikade produkter. Som vegan är D-vitamin inget problem men hur det blir för folk med en levande föda-kost vet jag inte. Det verkar som att de till stor del får i sig D-vitamin via solen och kantareller, groddar och spirulina som solbelysts.

          CITAT
          • D2 finns i kantareller! 100 g kantareller ger 5 µg D-vitamin som är det rek. dagliga intaget, men själv intar jag 2000 IE (50 mcg) dagligen, man lär skruva upp dosen betydligt nu på vintern! (10 µg = 400 IE) Välj kantareller som växer på en ljus och solig plats, då går D-vitaminhalten upp.
          • Alfalfa-groddar (ställ dem i solen efter dag 2)
          • Bockhornsklöver-groddar (ställ i solen efter dag 1)
          • Spirulina alg
          • Chlorella alg (100 g chlorella innehåller 0,94 mcg D2-vitamin. Jag tror min våg har gått sönder, men de 8 piller chlorella jag äter dagligen väger enligt vågen 5 gram... så det är inte mycket D-vitamin jag får i mig där.)


          Redigerat av Nauti: 09-12-2009, 13:41


          --------------------
          Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
           
          Citera
          *Stintan*
          Inlägg 09-12-2009, 14:02
          Länk hit: #4


          Medlem
          Antal inlägg: 22 484
          Medlem sedan:
          04-08-2005
          Medlem nr: 6 301



          CITAT (Nauti @ 09-12-2009, 13:40) *
          Jag gjorde hummus på gröna ärtor förra veckan, det var både gott och såg gott ut tyckte jag så visst går det bra.

          D-vitamin finns främst i animalier och vissa svampar t.ex. kantareller samt i berikade produkter. Som vegan är D-vitamin inget problem men hur det blir för folk med en levande föda-kost vet jag inte. Det verkar som att de till stor del får i sig D-vitamin via solen och kantareller, groddar och spirulina som solbelysts.


          Ja var dom får tag på alla dom solbelysta kantarellerna att äta var dag kan man ju undra och groddarna som skulle solbelysas? Hur många soltimmar har du sett senaste månaden?

          Nej det är nog inga svårigheter att leva gott på varken det ena eller det andra under odlingssäsongen som dessutom är ganska kort i delar av landet, men resten av året kan man ju undra hur det ska gå att få ihop.


          --------------------
          Rotar runt i Sörmlands inland zon 2-3
          Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd/Tove Jansson
           
          Citera
          Nauti
          Inlägg 09-12-2009, 14:27
          Länk hit: #5


          Medlem
          Antal inlägg: 2 276
          Medlem sedan:
          06-06-2008
          Medlem nr: 16 626



          CITAT (*Stintan* @ 09-12-2009, 14:02) *
          Ja var dom får tag på alla dom solbelysta kantarellerna att äta var dag kan man ju undra och groddarna som skulle solbelysas? Hur många soltimmar har du sett senaste månaden?

          Nej det är nog inga svårigheter att leva gott på varken det ena eller det andra under odlingssäsongen som dessutom är ganska kort i delar av landet, men resten av året kan man ju undra hur det ska gå att få ihop.
          Det gör det ju inte, men man behöver ju inte heller att äta det på sommartid. Under hösten finns det ju däremot gott om kantareller så att det räcker såväl hela hösten som vintern beroende på hur mycket man gillar att plocka svamp tongue.gif

          Att solbelysa groddarna eller algerna kan ju bli en del problem, kanske går det med UV-belysning?

          Om det nu är omöjligt att plocka kantareller så att det räcker eller att äta solbelysta groddar och alger så kanske det är tillskott som gäller? Men det känns ju inte som att det stämmer riktigt överens med själva levande föda-konceptet.

          CITAT (Anki på Öland @ 09-12-2009, 14:17) *
          Tycker dessutom det låter ganska äckligt...... då kan dom lika gärna uppfinna dom där pillren man skulle kunna leva på som förr setts som framtidsvy...... låter lika roligt att äta.....
          Anki
          Varför låter det äckligt? Jag har kollat på en del levande föda-recept och jag tycker de ser riktigt aptitliga ut och den erfarenhet jag har av levande föda är inte särskilt negativ, det har smakat gott och så har man dessutom känt sig litet extra nyttig på köpet smile.gif

          Att äta piller kan ju knappast jämföras med att äta en välkomponerad genomtänkt måltid. Att äta levande föda är ju precis som med allting annat, till en början är det antagligen en del förändring som man är ovan vid. Sedan vänjer man sig och hittar nya kombinationer och recept och vänjer sig vid nya smaker som man kanske inte gillade förut o.s.v. Jag tycker det låter tråkigare att äta som så många gör(speciellt ungdomar) efter samma begränsade samling av recept dag ut och dag in.

          Redigerat av Nauti: 09-12-2009, 14:28


          --------------------
          Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
           
          Citera
          Tobb
          Inlägg 09-12-2009, 16:37
          Länk hit: #6


          Medlem
          Antal inlägg: 1 197
          Medlem sedan:
          02-01-2005
          Medlem nr: 4 816



          CITAT (Nauti @ 09-12-2009, 14:27) *
          Att solbelysa groddarna eller algerna kan ju bli en del problem, kanske går det med UV-belysning?


          Förutsatt att Fytokrom B reagerar på UV-ljuset...
          Även om ljuset i många växter är avgörande i groningen så vet jag inte allmänt för groddar.

          *Googlade* Men ska inte groddar stå mörkt? *Slut på Google info*

          De har ju sin egen näring i fröet som de använder för att gro.
          Dock omvandlar enzymer den lagrade näringen till bla socker. Är det inte bara bättre att äta "fröna" istället då?
          Anledningen till att man groddar kornet när man gör öl är just att sockret blir tillgängligt för jäsningen sill alkohol.


          --------------------
          [reklam] Hej [/reklam]
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          legion6   Levande MAT   09-12-2009, 01:24
          *Stintan*   Man skulle antagligen få bra kondition :innocent:   09-12-2009, 01:35
          legion6   Man skulle antagligen få bra kondition :innocent: ...   09-12-2009, 01:41
          Nauti   Nu innebär det ju inte att alla nyttigheter förstö...   09-12-2009, 06:19
          Gossen Ruda   Äta myror? Visst, kittlar dödsskönt i kistan. :lo...   09-12-2009, 08:03
          ängsvädd   En himla massa energi skulle sparas i och med att ...   09-12-2009, 11:24
          Nauti   Fast frågan är hur man då skulle sköta desinfektio...   09-12-2009, 11:32
          KRT   Vad skulle det innebära om alla gick över till lev...   09-12-2009, 11:34
          Nauti   Hur menar du? Att man ska låta bli att tillaga mat...   09-12-2009, 11:41
          ängsvädd   Det finns ju människor som lever på rå mat - det f...   09-12-2009, 11:38
          KRT   Det finns ju människor som lever på rå mat - det f...   09-12-2009, 11:47
          Nauti   Det är faktiskt en mycket intressant grund-frågest...   09-12-2009, 11:56
          ängsvädd   Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os...   09-12-2009, 11:59
          Nauti   Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os...   09-12-2009, 13:32
          *Stintan*   Nej bönor ska man inte äta råa och dessutom smakar...   09-12-2009, 12:23
          Tobb   Men när man äter raw food, ingår det cerealier i k...   09-12-2009, 12:47
          ängsvädd   Du menar flingor? Ingen aning. Jag äter det iaf: c...   09-12-2009, 12:49
          Tobb   Alla sorters spannmålsprodukter tänkte jag på :) ...   09-12-2009, 12:53
          ängsvädd   Tack för info. Även gröna bönor, s k haricots vert...   09-12-2009, 13:43
          Anki på Öland   Tycker dessutom det låter ganska äckligt...... då ...   09-12-2009, 14:17
          ängsvädd   Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda...   09-12-2009, 15:00
          Nauti   Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda...   09-12-2009, 18:34
          *Stintan*   Kall mat? Varför skulle den behöva vara kall? Bruk...   09-12-2009, 19:28
          Rose   Endast äta kall mat? Nej tack.   09-12-2009, 15:28
          *Stintan*   Endast äta kall mat? Nej tack. Nej då fick man no...   09-12-2009, 16:05
          KURT   Endast äta kall mat? Nej tack. Nej du har nog mi...   09-12-2009, 16:14
          Tobb   Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ...   09-12-2009, 16:47
          Rose   Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ...   09-12-2009, 19:25
          Gossen Ruda   För en sann övertygad eller fanatiker är allt möjl...   09-12-2009, 16:08
          ängsvädd   Jag tror de som äter levande föda värmer upp maten...   09-12-2009, 16:20
          ängsvädd   Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s...   09-12-2009, 18:40
          Nauti   Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s...   09-12-2009, 18:57
          flaxss   jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o...   09-12-2009, 18:57
          Nauti   jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o...   09-12-2009, 19:07
          flaxss   Att du mår bra redan innebär väl inte att du inte ...   09-12-2009, 20:16
          Ralf   Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?...   09-12-2009, 19:12
          Nauti   Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?...   09-12-2009, 19:39
          *Stintan*   HÖHÖ, ja så måste det vara. Växter lever ju inte. ...   09-12-2009, 20:10
          ängsvädd   ------ Varför kallas det levande föda när det är r...   09-12-2009, 20:13
          flaxss   Men är inte 40°C ganska varmt? det beror nog på p...   09-12-2009, 20:19
          ängsvädd   Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer...   09-12-2009, 19:29
          *Stintan*   Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk...   09-12-2009, 19:32
          Rose   Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk...   09-12-2009, 19:33
          ängsvädd   RE: Levande MAT   09-12-2009, 19:33
          ängsvädd   Varma drycker som kaffe och te har jag inte skippa...   09-12-2009, 20:07
          Gossen Ruda   Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige...   09-12-2009, 20:10
          Nauti   Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige...   10-12-2009, 08:55
          Ralf   I de flesta affärer finns det en avdelning med fru...   10-12-2009, 09:08
          Anki på Öland   Mat som kommer hit med flygplan.... knappast närpr...   10-12-2009, 16:18
          Nauti   Precis, just vad jag menade, den ynka biten som är...   10-12-2009, 16:25
          Aqvakul   begreppsförvirringen är betydande... http://eanie...   09-12-2009, 20:17
          *Stintan*   Fast uppenbarligen får vi i oss tillräckligt med n...   09-12-2009, 20:18
          Gossen Ruda   "- I råvarorna finns levande enzymer som har ...   09-12-2009, 20:22
          ängsvädd   Men du kanske känner till att det finns en massa o...   09-12-2009, 20:24
          ängsvädd   Ett exempel på ett enzym som förstörs vid upphettn...   09-12-2009, 20:30
          Jan Lindgren   Hej! Snälla, lite vetenskap ibland! Lavar ...   09-12-2009, 21:00
          ängsvädd   Men alltså, vi tar inte upp enzymerna från växtern...   09-12-2009, 21:06
          Gossen Ruda   Snälla Ängsvädd, kroppen tillverkar för det allra ...   09-12-2009, 21:41
          Anki på Öland   Kan se för mig hur hela Stockholms befolkning drar...   09-12-2009, 21:48
          Rose   Det går att göra affärsidé av det mesta. Allting g...   09-12-2009, 21:52
          ängsvädd   Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o...   09-12-2009, 21:54
          Gossen Ruda   Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o...   09-12-2009, 22:11
          Biggan_   Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte ...   09-12-2009, 23:35
          Gossen Ruda   Precis! Enligt den här länken skaffar man sej ...   10-12-2009, 07:54
          pejori   Kan se framför mej hur alla talg och solrosbollar ...   09-12-2009, 21:54
          Hej igen   Hela mänskligheten skulle varit död för länge seda...   09-12-2009, 22:02
          ängsvädd   Det är iaf ingen i den här tråden som har sagt någ...   09-12-2009, 22:07
          ängsvädd   Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år....   09-12-2009, 22:32
          Markus_H   Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år....   09-12-2009, 22:40
          Tobb   Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer...   09-12-2009, 22:55
          ängsvädd   Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker inne...   10-12-2009, 10:43
          Gossen Ruda   Kalla det vad du vill, men när de inte upphettas k...   10-12-2009, 10:57
          Nauti   Anledningen till att våra matsmältningsenzymer int...   10-12-2009, 11:01
          Gossen Ruda   Är det omöjligt att en liknande funktion finns inu...   10-12-2009, 11:06
          Nauti   Det finns knappast någon anledning till att exempe...   10-12-2009, 11:10
          Markus_H   Du tänker på lykopen i tomater. Lykopen aktiveras ...   09-12-2009, 22:58
          Tobb   ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets:   09-12-2009, 23:37
          Biggan_   ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets: Då ...   09-12-2009, 23:45
          Tobb   Då är du lik Anna Anka! :giggle: SKulle kansk...   10-12-2009, 12:11
          legion6   Det kan inte ligga många hjärnceller mellan tungan...   10-12-2009, 01:58
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Tex om jag påstår att ca;4 miljoner tyskar dricker...   10-12-2009, 09:26
          Jan Lindgren   Hej! Vår art har alltid haft tillgång till eld...   10-12-2009, 09:14
          Gossen Ruda   Nauti, fattar du inte det orimliga i hela grejen? ...   10-12-2009, 09:49
          Gossen Ruda   Visst finns det många olika processer i en morot, ...   10-12-2009, 11:18
          Nauti   Visst finns det många olika processer i en morot, ...   10-12-2009, 11:26
          flaxss   Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o...   10-12-2009, 11:58
          *Stintan*   Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o...   10-12-2009, 12:52
          Nauti   Jamen är det inte det de allra flesta av oss redan...   10-12-2009, 13:25
          Gossen Ruda   Jag äter givetvis också "levande" mat, ä...   10-12-2009, 12:06
          *Stintan*   Tja nu har jag aldrig varit någon särskilt stor re...   10-12-2009, 13:55
          Markus_H   Jag läste lite om enzymet amylas som vi har i munh...   10-12-2009, 17:06
          Gossen Ruda   Råbiff med ett rått ägg, kan det räknas till levan...   10-12-2009, 17:07
          legion6   Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e...   15-12-2009, 01:47
          Gossen Ruda   Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e...   15-12-2009, 07:45
          *Stintan*   Nej, det var ganska lågt. :rotfl:   15-12-2009, 07:53
          2 sidor V   1 2 >


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 00:59
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon