Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Levande MAT, Nästan allt nyttigt dör vid 46,4 grader
          legion6
          Inlägg 09-12-2009, 01:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 55
          Medlem sedan:
          15-07-2009
          Medlem nr: 24 830



          Vad skulle det innebära om alla gick över till levande mat?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          ängsvädd
          Inlägg 09-12-2009, 15:00
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3 562
          Medlem sedan:
          20-06-2007
          Medlem nr: 11 124



          Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda D-vitamin utan medverkan av UV-ljus, bl a renlav. tror jag. Skulle vara intressant att veta vilka växter det är.

          CITAT
          Märkligt nog finns det en del växter som kan bilda inte bara D-vitamin, utan också hydroxivitamin D och 1alfa,25-dihydroxivitamin D utan medverkan av ultraviolettstrålning. Hos dessa växter fungerar substanserna som kemiskt försvar, eftersom koncentrationerna är så höga, att betande djur drabbas av D-vitaminförgiftning.
          http://www.cob.lu.se/photobiol/pop_sv.html


          --------------------
          MVH Mimmi
          zon 2-3
           
          Citera
          Nauti
          Inlägg 09-12-2009, 18:34
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 2 276
          Medlem sedan:
          06-06-2008
          Medlem nr: 16 626



          CITAT (ängsvädd @ 09-12-2009, 15:00) *
          Jag läste något intressant, vissa växter kan bilda D-vitamin utan medverkan av UV-ljus, bl a renlav. tror jag. Skulle vara intressant att veta vilka växter det är.
          Ja, det kan ju vara intressant. Sedan skulle jag vilja veta om den är lätt för kroppen att ta upp också.

          CITAT (Rose @ 09-12-2009, 15:28) *
          Endast äta kall mat? Nej tack.
          Kall mat? Varför skulle den behöva vara kall? Brukar du inte vänta tills maten du tillagat har svalnat? Jag brukar vänta tills den är lagom varm och det brukar förmodligen inte vara mer än 40°C.

          CITAT (*Stintan* @ 09-12-2009, 16:05) *
          Nej då fick man nog flytta till varmare breddgrader. Dessutom går väl både te och kaffe bort så då blev livet outhärdligt no.gif
          Tror du inte att det går att låta kaffet eller teet dra i en temperatur mellan 30-40°C över en längre tid bara för er som är drogberoende? tongue.gif

          CITAT (Tobb @ 09-12-2009, 16:37) *
          *Googlade* Men ska inte groddar stå mörkt? *Slut på Google info*
          Groddar skall väl stå mörkt till en början men sedan efter dag 2-3 efter groddning kan man ställa dem i ljuset för att få litet trevligare färg på dem. Tydligen för att få en högre vitamin-D-halt också.

          Fast ingår vitamin-D i endospermet? Bildas inte det i kontakt med solljuset? Annars vore det ju inga problem att få i sig D-vitamin.


          --------------------
          Earthlings - En dokumentär om människans syn på djur och hur hon behandlar djur. Med användning av dolda kameror får man se hur djur behandlas i kött-, klädes-, husdjurs-, nöjes- och forskningsindustrin.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          legion6   Levande MAT   09-12-2009, 01:24
          *Stintan*   Man skulle antagligen få bra kondition :innocent:   09-12-2009, 01:35
          legion6   Man skulle antagligen få bra kondition :innocent: ...   09-12-2009, 01:41
          Nauti   Nu innebär det ju inte att alla nyttigheter förstö...   09-12-2009, 06:19
          Gossen Ruda   Äta myror? Visst, kittlar dödsskönt i kistan. :lo...   09-12-2009, 08:03
          ängsvädd   En himla massa energi skulle sparas i och med att ...   09-12-2009, 11:24
          Nauti   Fast frågan är hur man då skulle sköta desinfektio...   09-12-2009, 11:32
          KRT   Vad skulle det innebära om alla gick över till lev...   09-12-2009, 11:34
          Nauti   Hur menar du? Att man ska låta bli att tillaga mat...   09-12-2009, 11:41
          ängsvädd   Det finns ju människor som lever på rå mat - det f...   09-12-2009, 11:38
          KRT   Det finns ju människor som lever på rå mat - det f...   09-12-2009, 11:47
          Nauti   Det är faktiskt en mycket intressant grund-frågest...   09-12-2009, 11:56
          ängsvädd   Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os...   09-12-2009, 11:59
          Nauti   Jag läste i min gymnasiebiologibok att vi får i os...   09-12-2009, 13:32
          *Stintan*   Nej bönor ska man inte äta råa och dessutom smakar...   09-12-2009, 12:23
          Tobb   Men när man äter raw food, ingår det cerealier i k...   09-12-2009, 12:47
          ängsvädd   Du menar flingor? Ingen aning. Jag äter det iaf: c...   09-12-2009, 12:49
          Tobb   Alla sorters spannmålsprodukter tänkte jag på :) ...   09-12-2009, 12:53
          ängsvädd   Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e...   09-12-2009, 12:54
          Nauti   Haricots verts = gröna bönor går bra att äta råa e...   09-12-2009, 13:40
          *Stintan*   Jag gjorde hummus på gröna ärtor förra veckan, det...   09-12-2009, 14:02
          Nauti   Ja var dom får tag på alla dom solbelysta kantarel...   09-12-2009, 14:27
          Tobb   Att solbelysa groddarna eller algerna kan ju bli e...   09-12-2009, 16:37
          ängsvädd   Tack för info. Även gröna bönor, s k haricots vert...   09-12-2009, 13:43
          Anki på Öland   Tycker dessutom det låter ganska äckligt...... då ...   09-12-2009, 14:17
          *Stintan*   Kall mat? Varför skulle den behöva vara kall? Bruk...   09-12-2009, 19:28
          Rose   Endast äta kall mat? Nej tack.   09-12-2009, 15:28
          *Stintan*   Endast äta kall mat? Nej tack. Nej då fick man no...   09-12-2009, 16:05
          KURT   Endast äta kall mat? Nej tack. Nej du har nog mi...   09-12-2009, 16:14
          Tobb   Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ...   09-12-2009, 16:47
          Rose   Nej du har nog missförstått detta, rubriken säger ...   09-12-2009, 19:25
          Gossen Ruda   För en sann övertygad eller fanatiker är allt möjl...   09-12-2009, 16:08
          ängsvädd   Jag tror de som äter levande föda värmer upp maten...   09-12-2009, 16:20
          ängsvädd   Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s...   09-12-2009, 18:40
          Nauti   Om man ställer groddarna ljust efter några dagar s...   09-12-2009, 18:57
          flaxss   jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o...   09-12-2009, 18:57
          Nauti   jag skulle nog tröttna på att enbart äta rå mat. o...   09-12-2009, 19:07
          flaxss   Att du mår bra redan innebär väl inte att du inte ...   09-12-2009, 20:16
          Ralf   Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?...   09-12-2009, 19:12
          Nauti   Levande mat, det måste väl ändå vara kor o grisar?...   09-12-2009, 19:39
          *Stintan*   HÖHÖ, ja så måste det vara. Växter lever ju inte. ...   09-12-2009, 20:10
          ängsvädd   ------ Varför kallas det levande föda när det är r...   09-12-2009, 20:13
          flaxss   Men är inte 40°C ganska varmt? det beror nog på p...   09-12-2009, 20:19
          ängsvädd   Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer...   09-12-2009, 19:29
          *Stintan*   Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk...   09-12-2009, 19:32
          Rose   Konstigt att det går bra att leva på vanlig blandk...   09-12-2009, 19:33
          ängsvädd   RE: Levande MAT   09-12-2009, 19:33
          ängsvädd   Varma drycker som kaffe och te har jag inte skippa...   09-12-2009, 20:07
          Gossen Ruda   Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige...   09-12-2009, 20:10
          Nauti   Egentligen borde en riktig näringsexpert kolla ige...   10-12-2009, 08:55
          Ralf   I de flesta affärer finns det en avdelning med fru...   10-12-2009, 09:08
          Anki på Öland   Mat som kommer hit med flygplan.... knappast närpr...   10-12-2009, 16:18
          Nauti   Precis, just vad jag menade, den ynka biten som är...   10-12-2009, 16:25
          Aqvakul   begreppsförvirringen är betydande... http://eanie...   09-12-2009, 20:17
          *Stintan*   Fast uppenbarligen får vi i oss tillräckligt med n...   09-12-2009, 20:18
          Gossen Ruda   "- I råvarorna finns levande enzymer som har ...   09-12-2009, 20:22
          ängsvädd   Men du kanske känner till att det finns en massa o...   09-12-2009, 20:24
          ängsvädd   Ett exempel på ett enzym som förstörs vid upphettn...   09-12-2009, 20:30
          Jan Lindgren   Hej! Snälla, lite vetenskap ibland! Lavar ...   09-12-2009, 21:00
          ängsvädd   Men alltså, vi tar inte upp enzymerna från växtern...   09-12-2009, 21:06
          Gossen Ruda   Snälla Ängsvädd, kroppen tillverkar för det allra ...   09-12-2009, 21:41
          Anki på Öland   Kan se för mig hur hela Stockholms befolkning drar...   09-12-2009, 21:48
          Rose   Det går att göra affärsidé av det mesta. Allting g...   09-12-2009, 21:52
          ängsvädd   Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o...   09-12-2009, 21:54
          Gossen Ruda   Enzymerna i rå mat hjälper till med matsmältning o...   09-12-2009, 22:11
          Biggan_   Tro inte, skaffa dig kunskap och det gör man inte ...   09-12-2009, 23:35
          Gossen Ruda   Precis! Enligt den här länken skaffar man sej ...   10-12-2009, 07:54
          pejori   Kan se framför mej hur alla talg och solrosbollar ...   09-12-2009, 21:54
          Hej igen   Hela mänskligheten skulle varit död för länge seda...   09-12-2009, 22:02
          ängsvädd   Det är iaf ingen i den här tråden som har sagt någ...   09-12-2009, 22:07
          ängsvädd   Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år....   09-12-2009, 22:32
          Markus_H   Ska kolla upp detta närmare. Återkommer om 100 år....   09-12-2009, 22:40
          Tobb   Som jag fattar det så ska man inte värma maten mer...   09-12-2009, 22:55
          ängsvädd   Dock så lever inte enzymer. Men visst sjunker inne...   10-12-2009, 10:43
          Gossen Ruda   Kalla det vad du vill, men när de inte upphettas k...   10-12-2009, 10:57
          Nauti   Anledningen till att våra matsmältningsenzymer int...   10-12-2009, 11:01
          Gossen Ruda   Är det omöjligt att en liknande funktion finns inu...   10-12-2009, 11:06
          Nauti   Det finns knappast någon anledning till att exempe...   10-12-2009, 11:10
          Markus_H   Du tänker på lykopen i tomater. Lykopen aktiveras ...   09-12-2009, 22:58
          Tobb   ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets:   09-12-2009, 23:37
          Biggan_   ...därför äter jag brosk... :sweatingbullets: Då ...   09-12-2009, 23:45
          Tobb   Då är du lik Anna Anka! :giggle: SKulle kansk...   10-12-2009, 12:11
          legion6   Det kan inte ligga många hjärnceller mellan tungan...   10-12-2009, 01:58
          Elisabeth-Västkustkolonisten   Tex om jag påstår att ca;4 miljoner tyskar dricker...   10-12-2009, 09:26
          Jan Lindgren   Hej! Vår art har alltid haft tillgång till eld...   10-12-2009, 09:14
          Gossen Ruda   Nauti, fattar du inte det orimliga i hela grejen? ...   10-12-2009, 09:49
          Gossen Ruda   Visst finns det många olika processer i en morot, ...   10-12-2009, 11:18
          Nauti   Visst finns det många olika processer i en morot, ...   10-12-2009, 11:26
          flaxss   Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o...   10-12-2009, 11:58
          *Stintan*   Ja, visst finns det fördelar med uppvärmning men o...   10-12-2009, 12:52
          Nauti   Jamen är det inte det de allra flesta av oss redan...   10-12-2009, 13:25
          Gossen Ruda   Jag äter givetvis också "levande" mat, ä...   10-12-2009, 12:06
          *Stintan*   Tja nu har jag aldrig varit någon särskilt stor re...   10-12-2009, 13:55
          Markus_H   Jag läste lite om enzymet amylas som vi har i munh...   10-12-2009, 17:06
          Gossen Ruda   Råbiff med ett rått ägg, kan det räknas till levan...   10-12-2009, 17:07
          legion6   Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e...   15-12-2009, 01:47
          Gossen Ruda   Förr när jag brände eller kokade bitar utav gris e...   15-12-2009, 07:45
          *Stintan*   Nej, det var ganska lågt. :rotfl:   15-12-2009, 07:53
          2 sidor V   1 2 >


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 20:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon